Na mostu na Ibru postavljeni kamioni za težinsko opterećenje mosta


Vesti

Politika

Na mostu na Ibru postavljeni kamioni za težinsko opterećenje mosta

Na mostu na Ibru koji razdvaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice trenutno su parkirana tri kamiona kojim se proverava težinsko opterećenje mosta, a povodom sve češćih najava Prištine da će most biti otvoren za saobraćaj, javlja dopisnik Tanjuga.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Na samom mostu razvučeni su kablovi i instrumenti koji mere izdržljivost, odnosno mogućnost da se most otvori za saobraćaj.

Blic preporučuje

Zamenik ministra za infrastrukturu u kosovskoj vladi Hisen Durmiši rekao je da se danas završava proces ispitivanja infrastrukturne stabilnosti mosta preko reke Ibar i da je testiranje urađeno u koordinaciji sa Kforom.

Durmiši je medijima rekao da nakon završetka ovog procesa očekuju izveštaj od ugovorne kompanije da li je most stabilan za saobraćaj vozila.

– Danas je u toku dana ovaj proces završen i čekamo izveštaj preduzeća da nam pokaže da li je ovaj most stabilan za saobraćaj vozila. Verujem da se testiranje završava danas i u roku od dva-tri dana očekujemo konačni izveštaj – rekao je Durmiši, prenosi „Kosovo online“.

Gavni most na Ibru deli Kosovsku Mitrovicu na južni deo grada, gde žive Albanci, i severni deo, naseljen uglavnom Srbima.

Albanci su više puta preko tog mosta pokušavali da upadnu u severni deo grada gde žive Srbi, zbog čega je dolazilo do sukoba, a most neprekidno čuvaju italijanski karabinjeri iz sastava KFOR-a.

Vlasti u Prištini najavljuju njegovo otvaranje, čemu se oštro protive EU, OEBS, EULEKS, KFOR, SAD navodeći da ta tema mora da bude deo dijaloga Beograda i prištine uz posredstvo EU.

(Tanjug, Kosovo online)



Izvor

Related posts

Savo Manojlović sa pokretom „Kreni promeni“ vratio se u Skupštinu grada Beograda

Nije isključen još jedan pokušaj atentata na Trampa

Drama na aerodromu u Nemačkoj: Dvojica Albanaca napala predstavnika srpske diplomatije