Napadači su pretukli Dejana Radića iz Starog Gracka na KiM i oteli mu 2.000 evra


Vesti

Politika

Napadači su pretukli Dejana Radića iz Starog Gracka na KiM i oteli mu 2.000 evra

Dejan Radić, koji je pretučen i opljačkan oko ponoći u svojoj kući u Starom Gracku, kazao je da su ga napala trojica Albanaca naoružana drvenim palicama i da su mu oteli svu ušteđevinu.

Foto: Ustupljene fotografije

Dejan Radića iz Starog Gracka ima povrede glave i vrata posle napada trojice muškaraca koji su pričali albanski

Sinoć oko 10 do 12 čuo sam nešto pored kuće, a onda i kuče koje je lajalo. Pomislio sam možda su psi, nisam znao šta je i kako je. Nije prošlo pet, deset minuta, kuče je sve više lajalo. Oni su ga gađali jabukama, tu voćnjak imam. Uzeo sam veliku bateriju i izašao tri, četiri metara od kuće, možda i pet – priča Radić.

Blic preporučuje


OGLASIO SE DIREKTOR KBC GRAČANICA O PRETUČENOM SRBINU Otkrio u kakvom se stanju nalazi Dejan Radić iz Starog Gacka


PRETUČEN SRBIN NA KOSOVU Napadači pričali albanski! Vezali i tukli motkom Dejana Radića iz Starog Grackog

„Posle su me uvukli u kuću i vezali kablom“

Kako kaže, lampu je usmerio ka putu, misleći da odatle nešto dolazi, ali kada se okrenuo ka kući video je trojicu napadača.

Kad sam okrenuo lampu gore, prema kući, iza kuće malo video sam troje njih, stoje sa drvenim palicama. I odjednom krenuli su na mene, bacili me dole i udarali, posle su me uvukli u kuću i vezali me sa kablom i uzeli mi to što sam imao, sve pare, 2.200 evra i 50 evra u džepu, za šta sam teško radio. I posle, kad sam im rekao gde su te pare, uzeli su ih i pobegli i tako me ostavili i pobegli – kaže on i dodaje da su u pitanju bili Albanci.

Objašnjava da mu je prvi u pomoć uskočio komšija Zoran Ćirković.

On je zvao policiju, oni su izvršili uviđaj i posle pozvali Hitnu pomoć – rekao je Radić.

Komšinica: Čula sam dozivanje Radića oko ponoći, napadaći govorili albanski

Komšinica Dejana Radića koji je sinoć pretučen i opljačkan od strane trojice nepoznatih lica, Milijana Marković, izjavila je za Kosovo onlajn da je čula dozivanje oko ponoći od strane Radića, i da su napadači, prema rečima pretučenog, govorili albanski.

Meštani Starog Gracka, kod Lipljana, gde je sinoć pretučen Dejan Radić, uplašeni su za svoju bezbednost i strahuju da će se incidenti i dalje dešavati. Ekipa portala Kosovo onlajn zatekla je ispred Radićeve kuće Kosovsku policiju koja vrši uviđaj.

Radić je, nakon što je pretučen, oko ponoći pomoć zatražio od komšija Markovića koji su zatim pozvali Kosovsku policiju. Kako je istakla Milijana Marković, Radić je tokom boravka u njihovoj kući rekao da su ga napali Albanci.

Pretukli ga i oteli mu 2.000 evra

Spavali smo, ja sam se oko 12 sati probudila i izašla u pidžami, i čujem da me neko zove, kiša je padala, izađem da vidim šta se desilo, u tom trenutku je on vikao. Kaže da su mu vezali ruke, noge i odveli su ga u sobu gde su mu bacili ćebe preko glave i tukli ga. Tom prilikom su mu uzeli oko 2.000 evra, koliko je imao kod sebe, tako mi je sinoć rekao, `sve što sam imao vredno, uzeli su. Ali su ga dosta pretukli, imao je modrice po licu, svuda, vide se tragovi kako su ga vezivali. On je došao nakon toga kod nas, pozvali smo policiju. Niije smeo da se vrati kući – rekla je Marković.

Osim Milijane Marković, ostali Srbi iz Starog Gracka nisu želeli da daju izjave jer, kako ističu, strahuju za svoju bezbednost.

Radić prebačen u Kosovsku Mitrovicu na dalju dijagnostiku

Radić je, nakon hospitalizacije u KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, na dalju dijagnostiku upućen u KBC Kosovska Mitrovica, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor KBC Priština-Grčanica Bratislav Lazić.

Foto: Ustupljene fotografije

Dejan Radić prebačen je u Kosovsku Mitrovicu na dalju dijagnostiku

Napad na Radića Kancelarija za KiM je okarakterisala kao etnički motivisan.

Ovaj brutalni napad posledica je antisrpske politike i institucionalnog nasilja koje sprovode Priština i Aljbin Kurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalje poruka da su Srbi na Kosovu i Metohiji poželjne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati – ističe Kancelarija za KiM.

Iz Srpske liste poručili su da je napad na Radića posledica antisrpske politike režima u Prištini.

(Kosovo Online)



Izvor

Related posts

Baš me briga za Srbiju ukoliko moji nisu na vlasti (VIDEO)

Vučić se sastao sa komandantom garde Ohaja: Zatražio sam jaču podršku Amerike u zaštiti našeg naroda na Kosovu i Metohiji

„Samoopredeljenje“ i islamisti zidaju džamiju u severnom delu Kosovske Mitrovice