NATO razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije


Vesti

Politika

NATO razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije

NATO je saopštio da je veoma razočaran jučerašnjim akcijama takozvane kosovske policije na severu Kosova i Metohije koje, kako je rečeno, nisu koordinisane sa KFOR-om, uprkos ponovljenim obećanjima da će to učiniti.

Foto: Ringier

.

– Potrebna je deeskalacija i puno angažovanje u dijalogu sa EU – napisala je na platformi X portparol NATO-a Fara Daklala.

Blic preporučuje


DRAMA NA SEVERU KIM Kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine (FOTO)


„SMISAO JE DA ZAUZMU NEKU SOBU, I ŠTA ONDA?“ Vučić iz Praga o potezima Prištine: Slika sve jasnija, ceo svet razume ko je taj ko PRAVI PROBLEME (VIDEO)

U saopštenju se navodi i da je KFOR u potpunosti spreman da održi svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 za sve zajednice na KiM. Kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, „negativno utiču na partnerstvo“ SAD i Prištine.



Izvor

Related posts

Dragan Milić najavio formiranje pokreta: Dvoje odbornika napustilo njegovu grupu građana u Skupštini grada Niša

Danijela Nestorović priznala da se u opozicionom predlogu Zakona o litijumu nalazi citat ginekologa!? (VIDEO)

Hil: Srbija ima mnogo prijatelja, verujem da su SAD među njima