Nemački kancelar Olaf Šolc stigao u Srbiju: Vučić ga dočekao na aerodromu „Nikola Tesla“


Vesti

Politika

Nemački kancelar Olaf Šolc stigao u Srbiju: Vučić ga dočekao na aerodromu „Nikola Tesla“

Nemački kancelar Olaf Šolc sleteo je večeras u Srbiju. Njega je na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: TV Pink / screenshot

.

Nemačkog kancelara su na aerodromu pozdravili i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović, ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad i ambasadorka Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković.

Blic preporučuje


ŠOLC U PETAK STIŽE U POSETU BEOGRADU Predviđen susret sa Vučićem, na stolu i razgovori o Sporazumu o sirovinama

Prilikom ulaska u vazdušni prostor Srbije, Šolcov avion su dočekala dva lovačka para aviona MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije, a za doček nemačkog kancelara i delegacije na aerodromu je postavljen crveni tepih i počasni vod Garde Vojske Srbije.

U čast dolaska Šolca, na više mesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su nemačke zastavice.

Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće o kritičnim sirovinama, o čemu će Srbija potpisati memorandum o razumevanju s EU o strateškom partnerstvu.

Foto: TV Pink / screenshot

.

Šolc će u Beogradu učestvovati na samitu o strateškim sirovinama zajedno s potpredsednikom Evropske komisije za energetiku Marošem Šefčovičem, na kojem će biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Foto: TV Pink / screenshot

.

Portparol vlade u Berlinu rekao je da je „pozadina ovog projekat održivog rudarenja litijuma u Srbiji“.

Sveukupno, radi se o daljem razvoju evropske agende o sirovinama i odbacivanja određenih sirovina – rekao je portparol nemačke vlade na redovnoj konferenciji za medije.



Izvor

Related posts

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja

Tadić mi je pretio da će me lično ubiti i skratiti za glavu (VIDEO)

Trojica Albanaca pretukli i opljačkali Srbina na Kosovu i Metohiji