Nezadovoljni Srbi se okupljaju ispred policijske stanice u Mitrovici zbog hapšenja dvojice aktivista


Vesti

Politika

Nezadovoljni Srbi se okupljaju ispred policijske stanice u Mitrovici zbog hapšenja dvojice aktivista

Srbi sa severa Kosova okupili su se danas ispred policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici kako bi izrazili nezadovoljstvo i revolt zbog hapšenja dvojice aktivista koji su danas brutalno privedeni na Trgu braće Milić. Oni su uhapšeni jer su se suprotstavili krečenju srpske zastave u blizini mosta na Ibru.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Dok su radnici krečili, privedeni su, prema pisanju medija, Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije, i funkcioner te stranke Stefan Veljković jer su, kako je objašnjeno, „smetali prilikom krečenja“.

Blic preporučuje

Oni su uhapšeni u trenutku dok je počinjala debata u sali skupštine Opštine Severna Mitrovica gde su predstavnici civilnog društva, medija, NVO organizacija i drugi pozvani na debatu „Međuetnička saradnja, Opštinski odbor za bezbednost u zajednici, saradnja između institucija i civilnog društva“.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Na debati koja je u toku, ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova Eljbert Krasnići rekao je da je ovo dijalog za rešavanje problema građana u Severnoj Mitrovici, koji je kako je naveo multietnički grad.

– Građani su iz različitih zajednica, a žele da se svi problemi rese. Kao vlada, preduzeli smo korake ka rešenju, za povratak ljudi, a za srpsku zajednicu smo omogućili integraciju. Biće zaposlenja za sve građane – rekao je Krasnići.

Krasnići: Apsurdno da most bude zatvoren

Zadnjih dana je bila rasprava o mostu, dodaje on.

Apsurdno je da most bude zatvoren. Sigurni smo da će sloboda kretanja biti lakša za saobraćaj – istakao je on.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić je naveo da kao izvršna vlast su imali izazove sa kojima se suočavaju.

– Zadovoljan sam da kažem da smo imali mnogo sastanaka sa građanima, mnogo smo od njih čuli, i odgovarali pozitivno na njihove brige. Uzeli smo u obzir da ima puno posla, ali radi se o jednoj opštini koja je politički kompleksna. Pažljivo koračamo, kako ne bi napravili tenzije – rekao je Atić.

Što se tiče teme saobraćaja i slobodnog kretanja, otvoreni smo za diskusiju, ističe Atić, kako bi našli odgovor za probleme.



Izvor

Related posts

Premijer Vučević odgovorio na Ponošev napad na predsednika Vučića (FOTO)

Srbija posvećena održanju mira i bezbednosti, počinje Samit o budućnosti u Njujorku

Ministar Gašić na obeležavanju 108. godišnjice od Bitke na Kajmakčalanu (FOTO)