Nisam ja diktator, samo slušam narod


LOKALNI izbori održani u nedelju u Bosilegradu nisu ništa promenili, Vladimir Zaharijev koji je bio nosilac koalicione liste „Aleksandar Vučić – Bosilegrad sutra“, ispred pokreta „To smo mi – prirodni pokret“ još jednom je odneo ubedljivu pobedu.

Foto: J. S.

Njemu se smeši sedmi mandat, a na čelu opštine je u kontinuitetu od 2001. kada je na glasanju pobedio kao kandidat DSS. Preliminarni rezultati pokazali su da je listu koju predvodi podržalo 92,3 odsto birača. O sebi ne želi da govori kao o političkom fenomenu. Kaže da nije tačno da ga svi vole i da često trpi kritike, ali da zna da je tajna njegovog političkog uspeha u tome što razume narod sa kojim živi.

– Ja nisam diktator kako mi neki spočitavaju, ja sam čovek iz naroda i timski igrač. Možete biti u bilo kojoj stranci ako niste stalno sa narodom i uz narod ništa ne vredi. Mi smo u Bosilegradu puno toga uradili i izgradili, imamo podršku države, ali umemo da slušamo ljude i njihove potrebe. Znaju da ne možete uvek da im u svemu pomognete, ali znaju da cene i što neko sedne sa njima i sasluša njihove muke – kaže Zaharijev za „Novosti“.

Čestitke za novi mandat još ne prima. Kaže – polako, tek su izbori završeni, iako je izvesno svi u njemu vide predsednika opštine.

– Na prvom mestu treba biti čovek, politika i stranka ne mogu mnogo toga da urade, ako vi ne radite sa ljudima iz svog okruženja – pojašnjava Zaharijev.

Rođen je 5. oktobra 1962. godine u Bosilegradu. Završio je Srednju usmerenu školu za programere, a zatim upisao Fakultet prirodnih nauka, gde je dobio zvanje „Stručnjak iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka“.

Ceo život proveo je radeći u ovoj opštini. Bio je narodni poslanik u periodu od 2004. do 2007. godine ali kako kaže shvatio je da to nije za njega, jer je „njegov život u Bosilegradu“.

Svoju političku karijeru započeo je u DSS i u pet mandata je bio predsednik opštine ispred ove stranke. Kasnije je imao svoj pokret, a ove i prethodne izbore bio je koalicija sa SNS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Vučić: Očekujem danas da Vlada donese odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka

Tokom boravka u kući napali ga Albanci

Uživo: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja