Nosilac liste SNS u Novom Sadu Vesna Turkulov: Nema potrebe da se pravi koalicija


Vesti

Politika

Nosilac liste SNS u Novom Sadu Vesna Turkulov: Nema potrebe da se pravi koalicija

Od 78 poslaničkih mesta u Skupštini grada Novog Sada, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je 46. Prof. dr Vesna Turkulov izjavila je za „Blic“ televiziju da je ovo impresivan rezultat i da se pokazalo da su građani ukazali poverenje aktuelnoj vlasti.

Foto: Blic TV / screenshot

.

– Mi smo izašli sa ozbiljnim programom i ciljevima, tako da očigledno je da su to građani prepoznali – rekla je.

Blic preporučuje

Osvrnula se i na izlaznost tokom izbornog dana u Novom Sadu.

– Očekivali da će Novi Sad da ostane vodeći po izlaznosti, međutim, u drugoj polovini dana to ipak nije bilo tako. U prva tri sata je jako velika izlaznost, tako da smo mi očekivali da će biti možda biti do 55 odsto, ali bilo je, kao što znate, 50 – rekla je prof. dr Turkulov.

O narednim koracima

Kada je reč o narednim koracima, Turkulov kaže da je prioritet da se formira skupština grada i verifikuju mandati, kako bi se što pre krenulo sa radom.

– Ja se nadam, pošto je situacija zaista čista, sa 46 mesta, zaista nema potrebe ni sa kim da se pravi koalicija, tako da se može odmah krenuti sa radom. Ja se nadam da će to biti uskoro, u narednim danima – rekla je ona.

Foto: Blic TV / screenshot

.

Na pitanje da li Novosađani mogu da očekuju neka nova lica u Gradskom veću i kada se može očekivati formiranje gradskog parlamenta, Turkulov kaže:

– Biće sigurno nekih promena, ali ne nekih velikih, ali promena će sigurno biti. Možda već iduće nedelje možemo očekivati prvu sednicu skupštine grada, ali ne mogu zasigurno to da vam tvrdim – rekla je ona.

Prioriteti buduće vlasti

U Novom Sadu započeti su, kaže, razni radovi, investicije su u toku. Ono što će budućoj vlasti biti prioritet, to je pre svega nastavak započetog, a kao kapitalne investicije izdvaja tri mosta.

Završetak ova dva i taj treći, pešačko-biciklistički most. To je zaista od najvećih investicija. Saobraćajnice, putevi, škole, vrtići. Podrazumeva se nastavak svega što je započeto u prethodnom periodu. Ja, naravno, kao lekar i ono što bi izdvojila, to je zdravstvo. Svi znate koliko je zdravstvo važno za sve nas. Tako da je to gradska bolnica koja nama nedostaje, sa novim porodilištem, čime će se rasteretiti prostorije, odnosno kapaciteti porodilišta u Kliničkom centru Vojvodine sa 6.500 porođaja godišnje. Već postoji COVID bolnica, znači objekat postoji, oprema postoji, kadrovi postoje, tako da samo treba preorganizovati i napraviti gradsku bolnicu. I to će biti već verovatno brzo, obzirom da su svi uslovi ispunjeni – navodi ona.

A ono što je takođe veoma važno kada je zdravstvo u pitanju, kaže prof. dr Turkulov, je završetak radova na lameli Bejcen.

Ako ste bili u krugu Kliničkog centra, videli ste koliko to ubrzano napreduje. Do kraja godine će biti završeni ti građevinski radovi, a do kraja juna, iduće godine, će biti u funkciji. Tako da se očekuju unutrašnje opremanje, da bi do juna iduće godine trebalo da budu u funkciji. Ono što je građanima važno, to je tih 16 operacionih sala, čime će se znatno rasteretiti kapaciteti Kliničkog centra i čime će građani brže dolaziti na red za operacije. I naravno, dijagnostički centar sa aparatima za magnetnu rezonancu, skenere, ultrazvuke, čime će dijagnostika biti znatno ubrzana i podignuta na viši nivo, obzirom da će biti aparat i najnovije generacije. I naravno, rekonstrukcija, odnosno proširenje kapaciteta prigradskih ambulanti, obezbeđenje nedostajućeg kadra, pre svega, mislim, pedijatrijsku službu u prigradskim naseljima, gde je nedostaje – rekla je Turkulov za „Blic“ televiziju.

Foto: Blic TV / screenshot

.

Foto: Blic TV / Ringier

Gde gledati BLIC TV SRBIJA



Izvor

Related posts

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove