Od Nikezića i Đilasa je 2011. godine MMF pobegao


ODGOVARAJUĆI na pitanje „Novosti“ da je Dušan Nikezić rekao u aprilu ove godine da Srbija neće dobiti investicioni rejting zbog preteranog zaduživanja i zbog povećanja javnog duga i da se politika svodi na izreku Del Boja iz „Mućki“, Mali kaže da je 2011. godine MMF pobegao.

Foto: Printscreen

– Mnogo je lep trenutak da bih komentarisao Dušana Nikezića i Dragana Đilasa i njihovu propalu ekonomsku politiku. Četiri nivoa kreditnog rejtinga su bili iza nas 2012. godine. Kada govori o „Mućkama“ i Del Boju, tako je verovatno tada bila njegovo shvatanje ekonomije i javnih finansija. Samo su oni imali korist od toga. Država je propadala. Imali ste skoro pola miliona ljudi koji su ostali bez posla od 2008. do 2012. godine, državu koja je bila potpuno uništena, zakatančene fabrike bez perspektive, nisu imali novca da isplate penzije tog meseca – kazao je on.

Kada su u pitanju reči bivšeg ministra Dušana Vujovića o srpskoj ekonomiji da su „iluzije dostojne Dejvida Koperfilda“ tvrdnje da će prosečna plata 2027. godine biti 1.400 evra, kaže da ćemo se videti 2027. godine.

– Ja imam veliko poštovanje prema Dušanu Vujoviću. Deo njegovog rada je utkan u ovaj uspeh naših javnih finansija. Na njegove komentare ovaj izveštaj je najbolji odgovor. Svako obećanje koje smo dali smo ispunili – rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

ŠTA JE DOVELO DO KRVAVOG RATA 1991. GODINE? Ovako je Lazanski govorio o fatalnom propustu komunističke Jugoslavije

Opozicija u srbiji ništa ne radi džabe

Crtanje meta na čelu članova porodice Aleksandra Vučića, predstavlja sramotan čin koji zaslužuje najstrožu osudu