Odbornici vrištali za govornicom u Vranju, vlast i opozicija u klinču


Vesti

Politika

Odbornici vrištali za govornicom u Vranju, vlast i opozicija u klinču

Pištaljke, blokade, guranje za govornicom ali i vrištanje – tako je juče, u najkraćem, izgledala sednica Skupštine grada Vranja. U klinču su bili predstavnici vlasti i opozicije, koja je blokadu rada najavila zbog obimnog dnevnog reda od 58 tačaka na 1.500 strana, koje je dobila, kako tvrde, dan pred vikend.

Foto: Screenshot / Drustvene mreze

.

Zbog toga se u skupštinskoj sali moglo videti svašta, uključujući i obezbeđenje koje je stajalo oko govornika za govornicom.

Ali, možda i najupečatljiviji momenat sa zasedanja, koji se deli društvenim mrežama, jeste vrištanje za govornicom jedne opozicione odbornice, ali i odbornika.

Pojedini mediji sa juga Srbije prenose da je krivica za sednicu na ivici incidenta na opoziciji, dok drugi navode da je za to kriva tamošnja vlast.

Tako neki navode da su odbornice SNS takođe izašle ispred govornice, ali i da je opozicija pištaljkama prekidala govornike.

Da će biti burno, najavljivali su.

– Ukoliko se ne stvore uslovi za normalan rad, ozbiljnu analizu i demokratsku raspravu o najvažnijim tačkama dnevnog reda za našu lokalnu samoupravu, bićemo prinuđeni da blokiramo rad skupštine i onemogućimo vladajuću većinu da sve tačke dnevnog reda progura ispod žita, daleko od očiju građanki i građana grada Vranja – naveli su iz opozicije, i pozvali na sazivanje kolegijuma i podelu tačaka dnevnog reda na više sednica.

Sednica je završena posle nekoliko sati, a usvojen je, između ostalog, Odluka o završnom računu Grada Vranja za 2023. godinu i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja javnih preduzeća i ustanova.



Izvor

Related posts

Vučević oštro kritikuje Ponoša zbog političke manipulacije u vezi sa tragedijom u Ušću

Na stolu zajednički projekti i poseta turskog predsednika Srbiji

Aleksandar Vučić sastao se sa Redzepom Erdoganom u Njujorku