Oglasilo se više javno tužilaštvo o pretnjama Danilu Vučiću: Utvrđuje se da li ima elemenata krivičnog dela


Vesti

Politika

Oglasilo se više javno tužilaštvo o pretnjama Danilu Vučiću: Utvrđuje se da li ima elemenata krivičnog dela

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Prvom osnovnom javnom tužilštvu da formira predmet i ispita da li u navodima S.Š. ima elemenata krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Aleksandar Vučić

Konkretno, naloženo je da se pribavi snimak emisije emitovane na televiziji KTV u kojoj je Srđan Škoro juče izneo sporne navode u vezi sa predsednikom i njegovim sinom, kao i da se preduzmu druge odgovarajuće radnje u cilju davanja ocene da li u tim navodima ima elemenata krivičnog dela.

Blic preporučuje


Ana Brnabić osudila pretnje ubistvom Danilu Vučiću: „Šta je granica, kada i kako ovakva mržnja prestaje? Sram vas bilo sve skupa“


Vučić se oglasio nakon pretnji upućenih njegovom sinu Danilu: „Nikada vam neću dati da to učinite bilo čijem detetu, borićemo se za normalnu Srbiju“ (FOTO)

Pomenuta emisija zrenjanjnske televizije KTV snimljena je u studiju koji se nalazi na opštini Palilula.

Šta je rekao Škoro?

Opozicioni političar Srđan Škoro izjavio je da bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila trebalo poslati na prinudni rad u rudnik.

Škoro je gostujući na KTV televiziji izjavio i da Danilu Vučiću treba ukinuti obezbeđenje i ostaviti ga bez zaštite, pa ga tako samog poslati na Kosovo.

Kako je naveo, treba ih odvesti u rudnik u Boru ili Majdanpeku, držati na otvorenom, snimati i tuširati uranijumom.

Sve bi, po Škorovoj zamisli, snimale kamere, da „narod vidi“.

– Kada bi se promenila vlast, osim što bi im oduzimao imovinu, ja ih ne bi držao u zatvoru, držao bih ih na otvorenom, da jednostavno narod vidi kako oni i u takvim uslovima doprinose razvoju Srbije. Mislim da bi tu i Vučić i njegov sin i ta bolumenta mnogo više mogli da pomognu Majdanpeku i Boru, ili ne daj Bože ako se bude otvarao taj litijum, da i tamo zapnu svojski i da pokažu svojim primerom da to ništa nije štetno, da se tuširaju uranijom, pošto uranijum nije štetan – rekao je Škoro.



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma