On je produžena ruka Putina, Zapad mora da ga zaustavi


LAŽNA ministarka spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova Donika Gervala izjavila da je predsednik Republike Srbije produžena ruka Rusije i Vladimira Putina na Balkanu, preko koje se testira odlučnost Zapada.

Foto: Depositphotos/Jutjub/KlanKosova

Ona je istakla da čitav region jedva čeka „promenu u Srbiji“ te da bi u tom slučaju demokratske snage u Srbiji priznale Kosovo kao nezavisnu državu ali i BiH koju trenutno blokira Republika Srpska sa nacionalističkim liderom Miloradom Dodikom koji je na istoj liniji sa Moskvom kao i Vučić.

Gervala, koja je učestvovala na Međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku, za hrvatski Večernji list, na pitanje da li očekuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kaže da je Srbija, odnosno njen predsednik Aleksandar Vučić taj koji blokira dijalog.

Navodi da čitav region čeka „promenu u Srbiji“.

– Mi kao Zapad treba da snažno podržimo evropske snage u Srbiji, ali nažalost i dalje ima oportunizma i previše podmetanja na Zapadu, kao što je bio slučaj sa Vladimirom Putinom. Ako želimo da izbegnemo sledeći ukrajinski scenario, moramo prestati da ništa ne radimo, moramo pomoći ljudima koji brane mir i demokratiju u Srbiji – dodaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma