Ovo je još jedan primer da RS i Ministarstvo odbrane brinu o Vojsci Srbije


MINISTAR odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i HK „Krušik“, u toj valjevskoj kompaniji.

Foto: Ministarstvo

Ugovor o nabavci proizvoda iz asortimana HK „Krušik“ za opremanje Vojske Srbije potpisali su predstavnik Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime Ministarstva odbrane, i vršilac dužnosti generalnog direktora HK „Krušik“ Jovanka Andrić.

Foto: Ministarstvo


Tim povodom, ministar Gašić rekao je da je potpisivanje ugovora značajno kako za Vojsku Srbije, tako i za domaću odbrambenu industriju, konkretno u ovom slučaju za kompaniju „Krušik“.

– Ovo je još jedan primer da Republika Srbija i Ministarstvo odbrane brinu o potrebama Vojske Srbije i konstantno rade na jačanju njenih sposobnosti, u isto vreme vodeći računa o ulaganju u našu odbrambenu industriju i snaženju njenih kapaciteta. Naglasio bih da je važno da naše fabrike na prvo mesto stave potrebe, odnosno prioritete Vojske Srbije i na taj način daju svoj doprinos jačanju bezbednosti naše zemlje i svih njenih građana – rekao je ministar odbrane.

Foto: Ministarstvo

Govoreći o namenskoj industriji, ministar Gašić naglasio je da se ona već dokazala kao pouzdan partner Vojsci Srbije u modernizaciji i unapređenju njenih sposobnosti.

Tokom današnje posete, ministar odbrane sastao se sa rukovodstvom HK „Krušik“ sa kojim su razmatrana pitanja od značaja za poslovanje fabrike i planovi za naredni period, a potom je obišao Pogon zaštite.

Foto: Ministarstvo

Obilasku su prisustvovali šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić.

Foto: Ministarstvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Kažete u Evropi nema rafinerije litijuma, a ona je otvorena u Nemačkoj 18. septembra!

Završen samit Brdo Brioni, usvojena deklaracija, poslata poruka da EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

„Zeleni koridori“ ubrzavaju protok robe i teretnih vozila na Horgošu