Pavle Grbović komentarisao „slučaj Narodne stranke“, odmah stigao odgovor Vladimira Gajića


Vesti

Politika

Pavle Grbović komentarisao „slučaj Narodne stranke“, odmah stigao odgovor Vladimira Gajića

„Jasan simptom latentnog naprednjaštva“ – ovako lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović vidi, kako kaže, „slučaj Narodne stranke“, verovatno aludirajući na to što su odbornici ove partije na opštinama Vračar i Stari grad podržali konstituisanje dve skupštine opštine zajedno sa odbornicima Srpske napredne stranke (SNS).

Foto: Tanjug/ Narodna stranka, Milan Ilić / Ringier

.

On je to, između ostalog, napisao na mreži „Iks“, i to nakon nekoliko burnih dana u tri beogradske opštine (Vračar, Stari grad, Zemun), gde su pojedinci iz stranaka koje su se smatrale opozicionim pružile podršku aktuelnim vlastima.

– Kada je čovek u nešto siguran, ne oseća potrebu da to milion puta ponavlja. Kada neko toliko agresivno nameće merila opozicionarstva, to je najčešće zbog teške borbe sa naprednjakom u sebi – dodao je Grbović.

Brzo je stigao odgovor od predsednika Narodne stranke Vladimira Gajića, koji je Grbovića nazvao „kreaturom od političara koji se dao u psihoanalitičare“.

– Momak, ti si samo obična, nezaposlena, arogantna neznalica. Ništa više od toga. Pre nekoliko godina ste probušili bojkot, šef stranke je dobio bombone, to smo davno raspravili. Pusti Narodnu stranku, nije valjda toliko bitna. Vidi šta možeš da doprineseš protiv Srbije. To ti je posao – napisao je Gajić.

U nastavku razmene mišljenja, Grbović je dodao da „samo ukazuje na matrice ponašanja šibicara i prevaranata“.

– Momak, preterano je da kažeš za nekog da je prevarant, tek tako. Vodi računa.. – odgovorio mu je Gajić.

I generalni sekretar PSG Aleksandar Radovanović komentarisao je na „Iksu“ dešavanja na Starom gradu.

– Narodna i na Starom gradu ušla u koaliciju sa SNS. Hoće Gajić da ponovo piše saopštenje? – upitao je.

Odgovor je stigao i njemu:

– Ne, ali tebe ću sa zadovoljstvom da oderem na sudu za lovu. Nije mi teško.Spremi se – odgovorio je predsednik Narodne stranke.

Narodna stranka podržala kandidata SNS na Vračaru

Rasprava Grbovića i Gajića došla je nakon što je konstituisana vlast u opštinama Stari grad i Vračar.

Tako je na Starom gradu za predsednika Skupštine opštine izabran Marko Bastać, nosilac liste „Čuvari Starog grada“, koju je deo javnosti doživljavao kao opozicionu. Međutim, on je nakon izbora saopštio da o formiranju vlasti razgovara i sa opozicionim i sa odbornicima SNS.

Njegov izbor podržala su 33 odbornika: 21 iz koalicije oko SNS, 10 odbornika liste „Čuvari Starog grada“, i po jedan odbornik Narodne stranke i liste „Za zeleni Stari grad“ dr Dejana Žujovića.

Foto: Blic TV / Ringier

Vladimir Gajić

I na Vračaru je situacija bila neizvesna, a čvor se raspetljao kada je Narodna stranka podržala konstituisanje vlasti i izbor Jovana Hadži Đokića iz SNS za novog predsednika Skupštine opštine.

Gajić, ipak, poručuje da „Narodna stranka nije u bilo kakvoj koaliciji sa SNS na Vračaru niti bilo gde u Srbiji“.

– Narodna stranka neće učestvovati na bilo koji način u formiranju nove vlasti na Vračaru niti će u opštinskoj vlasti uzeti učešće. Izbor za predsednika Skupštine GO Vračar obavljen je tajnim glasanjem što dovodi u pitanje tako „siguran“ zaključak o tome ko je od odbornika kako glasao – rekao je Gajić.

Lokalni izbori održani su 2. juna, a u nekim opštinama situacijama je bila čista oko formiranja vlasti, dok se oko pojedinih lomila koplja.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija