Petković o upadu kosovske policije: Kurti direktno provocira ratni sukob


Vesti

Politika

Petković o upadu kosovske policije: Kurti direktno provocira ratni sukob

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju ocenio je danas da upadom kosovske policije u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću, Kurti direktno provocira ratni sukob.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Petar Petković

Kako je rekao, očigledno je da Kurti želi da izazove sukobe na terenu po svaku cenu, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Blic preporučuje


KURTI SE NE SMIRUJE Kosovska policije upala u prostorije „Pošte Srbije“ u sve četiri opštine na severu KiM (FOTO, VIDEO)


MIRAN SKUP TAČNO U PODNE Počeo protest Srba iz Kosovskog Pomoravlja u Pasjanu zbog hapšenja petorice Srba (FOTO)

– Njegovi nasilnici su jednostrano i mimo svih sporazuma zaposeli prostorije Pošte u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Reč je o novoj krizi u režiji Aljbina Кurtija koji na ovaj način hoće da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život – rekao je Petković.

Na delu je, kako je istakao, brutalno kršenje sporazuma.

I ova akcija Prištine izvedena je suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga. Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5. da su se obe strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi dijaloga – rekao je Petković.

Foto: Ustupljene fotografije

Upad kosovske policije na sever KiM

Nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti se, kako je rekao Petković, obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život, a radnike na ulici.

Neka se međunarodna zajednica dozove u pamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti proterani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu – kazao je Petković.



Izvor

Related posts

Vučić razgovarao sa de Kroom pred početak Samita o budućnosti (FOTO)

Srbija je moderna zemlja, ali nije spremna da žrtvuje sopstvene tradicionalne vrednosti (VIDEO)

Vesić otvorio međunarodni aero-miting povodom 100 godina Vazduhoplovne akademije