Petković: Svečlja izjavama potvrdio ko je jedina pretnja miru i stabilnosti na KiM


Vesti

Politika

Petković: Svečlja izjavama potvrdio ko je jedina pretnja miru i stabilnosti na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja najnovijim pretećim porukama upućenim srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini, kao i Beogradu, još jednom potvrdio ko je jedina pretnja miru i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Petar Petković

Kako je istakao Petković dok iz Beograda dolaze inicijative za dijalog i mirno rešavanje svih problema, u Prištini svakim danom sve otvorenije zveckaju oružjem i prizivaju sukobe, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Blic preporučuje

Takozvane Kosovske bezbednosne snage nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao što tamo nije mesto ni prištinskoj policiji, koja u četiri većinski srpske opštine iz dana u dan sprovodi teror. Nek Svečlja prestane da preti i provocira sukobe, jer svaka razumna osoba uviđa da mir nema alternativu, i da naš region sebi ne može da priušti još jedan ciklus mržnje i razaranja – naglasio je Petković.

„Jedina pretnja miru su separatisti u Prištini“

Direktor Kancelarije za KiM je istakao i da će Srbija, kao ozbiljna demokratska država i pouzdan međunarodni činilac, svom snagom nastaviti da se zalaže za mir i stabilnost na zapadnom Balkanu, kako bi i sebi i čitavom regionu ostavila prostor za neometan razvoj.

Svečlja uvek upadljivo ćuti kada Srbi stradaju, pa tako ni reč nije rekao o sinoćnom ubistvu srpskog policajca na službenoj dužnosti u Loznici, za koje je osumnjičen Albanac sa Kosova i Metohije, ali zato je prvi kada treba da poziva na sukobe i širi propagandu o nekakvoj nepostojećoj srpskoj pretnji. Jedina pretnja miru i stabilnosti na Kosovu i Metohiji su separatisti i ekstremisti u Prištini, a Svečlja se sam profilisao kao najekstremniji među njima – zaključio je Petković.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“