Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka


Vesti

Politika

Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

Sednica Vlade Srbije i Druga vanredna sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, koju vodi premijer Miloš Vučević, a prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić, počela je danas oko 13.00 časova u Palati Srbija.

Foto: Ringier / Ringier

najnovija vest

Vučić je prethodno rekao da očekuje da će Vlada Srbije danas na svečanoj sednici doneti odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka koji će trajati ukupno 75 dana.

On je posle prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ na aerodromu u Batajnici istakao da će vojni rok za muškarce trajati 60 plus 15 dana, ukupno 75 dana.

Vučić je dodao i da očekuje značajan broj devojaka koje će služiti vojni rok, ali za njih, kako je rekao, neće biti obavezan.

Takođe, Štaba za vanredne situacije razmotriće dalje korake vezano za porast nivoa reka u Srbiji, nakon poplavnog talasa u centralnoj Evropi.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić se oglasio nakon sednice Vlade: Ovo su bile glavne teme

MINISTAR GAŠIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE: „Vi ste ponos otadžbine“

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka