Home Politika Polemika Milivojevića i Jovanova obeležila četvrti dan rasprave o budžetu

Polemika Milivojevića i Jovanova obeležila četvrti dan rasprave o budžetu

by euronet063


Vesti

Politika

Polemika Milivojevića i Jovanova obeležila četvrti dan rasprave o budžetu

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas raspravu o amandmanima na predlog rebalansa budžeta i ostalih zakona koji su na dnevnom redu, a početak rasprave obeležila je polemika šefa poslaničke grupe SNS Milenka Jovanova i poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića.

Poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta

Jovanov je, na tvrdnje Milivojevića, da je bivša vlast izgradila 1.400 kilometara puteva rekao da su to „stelt“ putevi, koje, kako je rekao, niko osim njih nije video.

Blic preporučuje

– Završetak kompletnog koridora 10 je manje koštao nego jedan most. To da će na svaki način da pravda NATO agresiju na ovu zemlju, to je jasno i nisam očekivao da bude drugačije. Prosto neko ko je bio NATO dobrovoljac iz 1999. i iz uverenja postavljao lokatore, ne očekujem da osuđuje ono što je NATO posle s tim lokatorima radio – rekao je Jovanov.

„Ana Brnabić dva dana primala infuziju“

On je rekao da je besramno i nisko bilo i Milivojevićevo prozivanje predsednice parlamenta Ane Brnabić zato što nije bila na sednici dva dana.

Ana Brnabić je imala virus i bila bolesna i dva dana primala infuziju, a ovo pokazuje koliko nisko jedan čovjek može da padne, ne postoji ni to zavlačenje pod klupu koje bi bilo adekvatno sramoti koju bi svako ko ima i malo obraza doživeo – rekao je Jovanov.

On je odbacio navode opozicionih poslanika da vladajuća koalicija beži od rasprave o litijumu, navodeći da je akt koji su oni podneli „apsolutno aljkav“.

– Krenuli su u sazivanje sednice sa namerom da imaju dve tačke dnevnog reda, a onda se potpisalo njih 86 i shvatili su da im nedostaje jedna tačka dnevnog reda. Dakle, zaboravili su 50 odsto dnevnog reda – rekao je Jovanov i dodao da jedva čekaju da počne rasprava o litijumu.

Milivojević: Nekorektne optužbe da opozicija odugovlači kako bi izbegla sednicu o litijumu

Milivojević je ocenio kao nekorektno to što je Brnabić optužila opoziciju da opstruiše i odugovlači sednicu kako bi izbegla sednicu o litijumu.

.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

.

Rekao je da su tu sednicu predložili pre 12 dana i zamerio da ministri dugo govore, a dodao je i da je Brnabić „tek četvrtog dana sednice“ došla u parlament.

On je tražio da se u predlog zakona o rebalansu budžeta doda finansiranje javnih politika, jer se, kako tvrdi, zadužujemo toliko da ne možemo da vratimo dugove“.

Milivojević smatra i da će strategija vlasti biti da se Jadar i Rađevina daju za iskopavanje litijuma ako ne budu mogli da se vrate dugovi.

On je, takođe, rekao da je kilometar auto-puta od Pojate do Preljine koštao 2,9 milijardi evra, 29 miliona po kilometru, a da je u vreme kada je Demokratska stranka bila na vlasti ceo put ugovoran po ceni od 285 miliona evra.

Đorđe Stanković: Samo jedan odsto rebalansa predviđen za jug Srbije

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković rekao je da je u predloženom rebalansu budžeta samo jedan odsto predviđen za jug Srbije, a glavne investicije su Ekspo i još neki, kako je rekao, „imaginarni projekti“.

On je pitao na koji način se u budžetu vidi ravnomerni razvoj Srbije ili su samo Beograd, Ekspo i litijum prepoznati kao jedini projekti važni za državu.

Ukupno 146 amandmana na sve zakonske predloge

Ukupno je podneto 146 amandmana na sve zakonske predloge, od kojih 119 na predložene izmene zakona o budžetu za 2024. godinu.

Poslanička pitanja se postavljaju svakog utorka i četvrtka na početku sednice.

Svakog poslednjeg četvrtka u mesecu kada je sednica u toku članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika u parlamentu od 16 do 19 časova.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu.

(Tanjug)



Izvor

You may also like