Političar iz Bujanovca Šćiprim Musliu preti Srbima: Bujanovac je pripao Albancima i biće deo Republike Kosovo


Vesti

Politika

Političar iz Bujanovca Šćiprim Musliu preti Srbima: Bujanovac je pripao Albancima i biće deo Republike Kosovo

Šef Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprim Musliju, doskorašnji zamenik predsednika opštine Bujanovac rekao je da “Bujanovac je pripao Albancima i Kosovu i biće deo Republike Kosovo”. Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora SNS i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za tri opštine je Musliju poručio da „Bujanovac nikada nije bio i niti će biti deo takozvanog Kosova“.

Foto: Youtube, Screenshot, Tamara Mladenović, Tanjug / Ringier

.

Sve je počelo kada se u bujanovačkom Domu zdravlja misteriozno pojavila poruka mržnje upućena Albancima. Na to je Musliju bujanovačkim Srbima poručio “Ako želite da živite sa nama, živećete sa ovom realnošću”.

Blic preporučuje


BUJANOVAC, PODELJENI GRAD Srbi i Albanci se ne mešaju, ali ih spaja JEDNA MUKA

– Ali mi vas nećemo diskriminisati na ovaj način, već ćete biti tretirani dostojanstveno kao evropski građani – naveo je Musliju na Fejsbuku.

Musliju je naveo da “ovakav oblik ispoljavanja mržnje razotkriva podsvest srpskog nacionalizma”.

– Da Albanci nisu poželjni u ovoj zemlji, a još manje u zemlji humanosti i pomoći. I to upravo na Dečijem odeljenju, budućnosti ove zemlje – kaže on.

Ovaj njegov ispad nije prošao bez reakcija. Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora SNS i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za tri opštine je Musliju poručio da „Bujanovac nikada nije bio i niti će biti deo takozvanog Kosova“.

Iz izjave Šćiprima Muslijua jasno se vidi da povod protesta nije navodna diskriminacija Albanaca već ideja da se naruše međuetnički odnosi u Bujanovcu. Zato pozivam sve da se uzdrže od izjava i postupaka koji unose strah i nemir među građane, remete suživot i mogu da destabilizuju ceo region – kaže Mitrović.

Bujanovac je 30. jula dobio multietničku vlast

Bujanovac je, podseća, 30. jula dobio autentičnu multietničku vlast koja će raditi na izgradnji poverenja, dobrih međuetničkih odnosa a sve u cilju napretka Bujanovca čiji građani zaslužuju dostojanstven život u 21. veku.

– Samo dobri međuetnički odnosi garantuju napredak i prosperitet svih građana, a izjava Šćiprima Muslijua i slične tome svakako ne doprinose, već unose nemir i strah kod građana – zaključio je Mitrović.

On je ponovio da osuđuje grafite govora mržnje uperene protiv Albanaca, koji su se u razmaku od nedelju dana pojavili u bujanovačkom Domu zdravlja, i poziva nadležne organe da pronađu izgrednike i postupe u skladu sa zakonima.

(Bujanovačke)



Izvor

Related posts

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande