POSLOVNI FORUM SRBIJA – JAPAN: Učestvuje predsednik Vučić (VIDEO)


PREDSEDNIK Aleksandar Vučić učestvuje na Poslovnom forumu Srbija – Japan: Susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO.

Foto: Novosti

Forum se održava u Palati Srbija.

Akira Imamura, japanski ambasador, zahvalio se predsedniku Vučiću i ministrima.

– Ovo je istorijska poseta, ovo nije samo rezultat samo toga što smo imali čarter let, već je ovo prvi direktan let iz Tokija. Veliko je interesovanje japanskih kompanija za Srbiju, to je rezultat makroekonomske stabilnosti, a na tome čestitam predsedniku Vučiću i ministru Siniši Malom. japanske kompanije koje su danas ovde raspolažu jedinstvenom tehhologijom, jedinstvenim rešenjima koji mogu biti korisni za državu i narod.

Na forumu se obratio prvo Susumu Katioku.

– Kada govorim o japanskim investicijama, vaša zemlja ima veliku stratešku važnost. Imate jako talentovane ljudske resurse. Čuo sam da je Japancima jako lepo u vašoj zemlji. Kada govorim o delegaciji koja se sastoji od više od 100 ljudi, koji dolaze iz 74 kompanije iz japana, od njih 28 ima sedište i u Evropi, ali ova delegacija pokriva širi spektar. Jedna od tih kompanija je osnovala sedište u vašoj zemlji, reč je o kompaniji za automobilsku industriju. Nadam se uskoro još jednoj investiciji. Program koji danas počne biće odlična prilika da se promovišu poslovne veze između naših zemalja.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

VUČIĆ NA POSLOVNOM FORUMU: Povezivanje sa Japanom od velikog značaja za Srbiju

Pet poslanika kažnjeno smanjenjem plate, jednom „skinuto“ 20 odsto

Dragan Stanić, predsednik Matice Srpske