Potpredsednik DS i lider SPS Ivica Dačić u klinču zbog litijuma, lete optužbe


Vesti

Politika

Potpredsednik DS i lider SPS Ivica Dačić u klinču zbog litijuma, lete optužbe

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) profesor Branimir Jovančićević i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ušli su u klinč zbog litijuma. Demokrata je prvo izjavio da je većina članstva i deo rukovodstva SPS protiv realizacije projekta „Jadar“, a Dačić mu je uzvratio da „gluplju izjavu nije čuo“ i da je „njegova stranka je svakako štetnija od litijuma“.

Foto: AP photo, Darko Vojnović, N1 screenshot / Ringier

.

Komentarišući izjavu premijera Miloša Vučevića da se u Vladi Srbije čuju različiti stavovi o projektu „Jadar“, Jovančićević je kazao da ne želi da komentariše odnose unutar vladajuće koalicije, ali da zna da u SPS postoji veliki broj članova koji su bliži orijentaciji opozicionih stranaka.

Blic preporučuje

– Između članstva SPS i predsednika te stranke Ivice Dačića postoji neobičan odnos, jer je saradnja sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem jedina Dačićeva politika. Zbog takve Dačićeve politike dolazi do velikog nesaglasja između članstva i pojedinih ljudi iz rukovodstva SPS, ne samo po pitanju Rio Tinta već i po mnogim drugim stvarima – ocenio je Jovančićević, prenosi N1.

Prema njegovim rečima, Dačić za sada uspeva da održi politiku saradnje sa SNS po svaku cenu.

– Dačić vodi ličnu, a ne stranačku politiku, prema SNS. On se plaši šta bi njemu doneo raskid sa SNS-om i tu su u raskoraku lični interesi Dačića s interesima članstva SPS – rekao je potpredsednik DS.

Dačić mu je na to odgovorio istom merom.

– Gluplju izjavu odavno nisam čuo, pa njegova Demokratska stranka je dovela taj projekat u Srbiju, I mi smo ga prihvatili još 2008-e godine. Šta je sad, nisu više na vlasti pa je projekat štetan? Njegova stranka je svakako štetnija od litijuma – rekao je za Blic Dačić.

Na optužbe o trvenjima unutar SPS-u Dačić kaže da socijalisti nisu menjali svoje stavove.

– Siguran je da će predsednik Aleksandar Vučić doneti najbolju odluku u interesu Srbije – rekao je za „Blic“ Dačić.



Izvor

Related posts

Vučić tvrdi da neće biti izmeštena grobnica Josipa Broza

Vučić stigao u Njujork – Blic

Učestvovaće na GS UN i sastati se s više od 40 svetskih lidera