Home Politika „Pravi prijatelj Srpske i srpskog naroda“ Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti

„Pravi prijatelj Srpske i srpskog naroda“ Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti

by euronet063


Vesti

Politika

„Pravi prijatelj Srpske i srpskog naroda“ Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Milorad Dodik Miloš Vučević

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Milorad Dodik Miloš Vučević

Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Blic preporučuje


VUČEVIĆ STIGAO U BANJALUKU Sa Dodikom svečano otvara vrtić u Srpcu

Dodik je rekao da je Vučević pravi prijatelj Republike Srpske i odan pripadnik srpskog naroda koji se bori za afirmaciju i prava svog naroda.

– Ovo odlikovanje ide u prave ruke, ruke čoveka koji je svoj život založio za razvoj Srbije, dobrih odnosa sa Srpskom i afirmaciju prava srpskog naroda gde god živi – rekao je Dodik.

„Veliko odlikovanje za celu Srbiju“

Ovo je veliko odlikovanje za celu Srbiju, priznanje i vid zahvalnosti, na svemu što radimo i što ćemo raditi – rekao je premijer Srbije Miloš Vučević nakon svečane dodele Ordena Republike Srpske.

Milorad Dodik Miloš Vučević

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Milorad Dodik Miloš Vučević

– Verujem da ćemo u skladu sa Dejtonom čuvati Srbiju i Srpsku. Mi smo isti narod, govorimo istim jezikom, imamo istu kulturu, zajedničku prošlost, a imamo pravo i da delimo zajedničku budućnost – istakao je Vučević.

Uoči uručenja odlikovanja hor učenika banjalučkih osnovnih škola izveo je himne Republike Srpske “Moja Republika” i Srbije “Bože pravde”.

Za Vučevića je ispred Palate Republike priređen svečani doček, nakon čega je razgovarao sa Dodikom.

Predsednik Srpske i premijer Srbije otvoriće danas u Srpcu novoizgrađeni vrtić “Srbija”, a Vučević će uručiti ključeve stanova koji su dodeljeni mladim bračnim parovima u ovoj lokalnoj zajednici.

(Srna, RTRS)



Izvor

You may also like