„Pravi prijatelj Srpske i srpskog naroda“ Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti


Vesti

Politika

„Pravi prijatelj Srpske i srpskog naroda“ Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Milorad Dodik Miloš Vučević

Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Blic preporučuje


VUČEVIĆ STIGAO U BANJALUKU Sa Dodikom svečano otvara vrtić u Srpcu

Dodik je rekao da je Vučević pravi prijatelj Republike Srpske i odan pripadnik srpskog naroda koji se bori za afirmaciju i prava svog naroda.

– Ovo odlikovanje ide u prave ruke, ruke čoveka koji je svoj život založio za razvoj Srbije, dobrih odnosa sa Srpskom i afirmaciju prava srpskog naroda gde god živi – rekao je Dodik.

„Veliko odlikovanje za celu Srbiju“

Ovo je veliko odlikovanje za celu Srbiju, priznanje i vid zahvalnosti, na svemu što radimo i što ćemo raditi – rekao je premijer Srbije Miloš Vučević nakon svečane dodele Ordena Republike Srpske.

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Milorad Dodik Miloš Vučević

– Verujem da ćemo u skladu sa Dejtonom čuvati Srbiju i Srpsku. Mi smo isti narod, govorimo istim jezikom, imamo istu kulturu, zajedničku prošlost, a imamo pravo i da delimo zajedničku budućnost – istakao je Vučević.

Uoči uručenja odlikovanja hor učenika banjalučkih osnovnih škola izveo je himne Republike Srpske “Moja Republika” i Srbije “Bože pravde”.

Za Vučevića je ispred Palate Republike priređen svečani doček, nakon čega je razgovarao sa Dodikom.

Predsednik Srpske i premijer Srbije otvoriće danas u Srpcu novoizgrađeni vrtić “Srbija”, a Vučević će uručiti ključeve stanova koji su dodeljeni mladim bračnim parovima u ovoj lokalnoj zajednici.

(Srna, RTRS)



Izvor

Related posts

LAJČAK U NJUJORKU "Veoma koristan razgovor sa Majlindom Bregu o dinamici u regionu"

„DEO KOLAČA IMAJU FRANCUZI“ Vučić otkrio

Obraćanje Aleksandra Vučića iz Njujorka