Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini


PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je saslušan prvi svedok u postupku koji se vodi protiv Dragiše Milenkovića(54) iz Kišnice kod Gračanice a kojeg tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva

foto privatna arhiva

Kako su posle suđenja izjavili advokati odbrane, svedok je na današnjem saslušanju bez obraloženja promenio izjavu datu ranije policiji, odnosno, kako su naveli, u pitanju je još jedan svedok u slučajevima protiv optuženih Srba koji daju kontradiktorne i izjave na štetu optuženog lica.

– Sama činjenica da svedok nikoga nije prijavio, odnosno da ije ranije prijavio Milenkovića već da je pozvan da svedoči protiv njega govori sama za sebe-ukazao je advokat Živojin Jokanović koji je podsetio da je Dragiša Milenković koji je uhapšen 21 juna prošle godine u svojoj kući u okolini Gračanice radio kao pritvorski čuvar u zatvoru u Prištini i da kao takav nikako nije mogao biti učesnik navodnih ratnih zločina već da je , kako je pojansio, samo odvodio i dovodio lica koja su bila u pritvoru. Inače, advokat Dejan A. Vasić podsetio da je ranije da je optuženi zatražio da u ovom postupku bude saslušan i kosovski premijer Aljbin Kurti koji je u to vreme bio pritvoren u zatvoru u Prištini i koji, kako je istakao, odlično poznaje optužnog i zna njegovo ponašenje prema pritvorenicima. Inače, naredno ročište u slučaju Milenkovića zakazano je za 20 jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

GLAVNA TEMA ODLUKA O UVOĐENjU VOJNOG ROKA: Počela sednica Vlade i sednica štaba za vanredne situacije

VUČIĆ SE OGLASIO NAKON SEDNICE VLADE: Ovo su bile glavne teme

VUČIĆ BIO U PRAVU, OPOZICIONARI SADA I SAMI PRIZNALI: Nismo mi za trajnu zabranu litijuma! (VIDEO)