Predsednica Severne Makedonije u poseti Srbiji (VIDEO)


PREDSEDNICA Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti je Srbiji, tokom koje se sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zajedno obilaze manastir Prohor Pčinjski.

FOTO: Novosti

Obilazak manastira

Vučić i Siljanovska Davkova obišli su manastir. Posle obilaska dvoje zvaničnika imaju sastanak, nakon koga će se obratiti medijima.

 

Predsednik razgovara sa građanima

Predsednika Vučića sačekao je veliki broj građana, sa kojima je porazgovarao, i koji su izneli svoje probleme, tražeći ono što im nedostaje u mestima u kojima žive, ambulantu, a najviše puteve.

– Pedeset godina ništa nije rađeno, sad tražite od mene – prokomentarisao je predsednik, pa rekao da se građani obrate ljudima iz njegovog tima i iznesu konkretne probleme i zahteve.

– Razumeo sam sve, rešićemo – kazao je Vučić.

– Moraju da razumeju da država ne može sve i svuda da uradi. Ne možete lekara da pošaljete u selo koje ima 12 stanovnika, to je nemoguće, neću da lažem narod. Ono što sam obećao prošli put daću sve od sebe da to uradimo, Vranje jedna velika investicija, a onda Bujanovac – istakao je predsednik.

Vučić dočekao Siljanovsku Davkovu – cveće za makedonsku predsednicu

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je predsednicu Severne Makedonije, kojoj je uručio cveće.

Siljanovsku Davkovu su zajedno sa Vučićem dočekali ministar kulture Nikola Selaković kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

U delegaciji koju predvodi makedonska predsednica nalazi se i potpredsednica Sobranja Vesna Bendevska, potpredsednik Vlade i ministar za odnose sa zajednicama Ivan Stoilković, kao i ambasador Makedonije u Srbiji Nikola Tupančeski, kao i mitropolit kumanovsko – osogovski Grigorij.

Građani čekaju predsednika

Ispred manastira Prohor Pčinjski okupio se veliki broj građana, koji čekaju predsednika Vučića i njegovu koleginicu iz Severne Makedonije.

 

Foto: Novosti

Vučić je nedavno saopštio da će zajedno sa Siljanovskom Davkovom na Ilindan posetiti manastir Prohor Pčinjski.

– Dogovorili smo se da na Ilindan zajedno posetimo manastir Prohor Pčinjski, što će ujedno biti odlična prilika za dodatno učvršćivanje veza između naša dva naroda. Iskoristio sam priliku da uvaženu koleginicu pozovem da poseti Srbiju, kako bismo konkretizovali neke od planova koji će našu saradnju podići na viši nivo – naveo je Vučić 23. jula na instagram nalogu, posle telefonskog razgovora sa predsednicom Severne Makedonije povodom požara sa kojima se borila ta zemlja.

Siljanovska Davkova zahvalila je na pomoći koju je Srbija pružila u gašenju požara u Severnoj Makedoniji, a Vučić je istakao da je “značaj regionalne saradnje upravo u tome što jedni drugima možemo najbolje i najbrže da pomognemo“.

On je naveo da je sa Siljanovskom Davkovom razgovarao i o mestu Srbije i Severne Makedonije na agendi proširenja Evropske unije i međusobnoj podršci na putu ka Evropskoj uniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Srbija posvećena održanju mira i bezbednosti, počinje Samit o budućnosti u Njujorku

Ministar Gašić na obeležavanju 108. godišnjice od Bitke na Kajmakčalanu (FOTO)

Predsednik Srbije poručuje opoziciji: Pozovite me u Skupštinu, ‘rasturiću vas kao ‘Panta pitu