Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Borim se za slobodu i nezavisnost Srbije


Vesti

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Borim se za slobodu i nezavisnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da političari moraju se boriti za svoju zemlju

Vučić ističe da se bori za slobodu i nezavisnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da političari moraju da se bore za svoju zemlju, kao i da se on bori za slobodu i nezavisnost Srbije što je, kako je rekao, najteža politika.

Foto: AP/ Sergei Chirikov, Tanjug/Dragan Kujundžić, Ukrainian Emergency Service via AP, Ap Julia Nikhinson, Shutterstock / Ringier

.

Vučić je za TV Pink, komentarišući pisanje lista Politiko koji pozdravlja njegovu konzistentnu politiku kada je reč o neuvođenju sankcija Rusiji, rekao da to nije jednostavna politika, ali da ne želi da vodi politiku onako kako diktira Zapad.

– Nemam problem sa rečnikom Zapada, ali kad nas obavezuju sa sankcijama ne želim da vodim tu politiku – rekao je Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je podsetio da sutra putuje u Hamburg, gde ga očekuje sastanak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, u okviru Konferencije o održivosti, nakon čega dolazi u Tivat, gde će učestvovati na Samitu Brdo-Brioni procesa, kao i da će „videti šta će raditi u vezi sa „formatom jugoistočne Evrope u Dubrovniku“.

On je ocenio da će to biti teška nedelja za sve, jer će predsednik Ukrajine tražiti uvođenje sankcija Rusiji.

– Video sam tekst Deklaracije, tražiće da uvedemo sankcije Rusiji. Biće nam teška nedelja po tom pitanju, ne znam da li smo potvrdili da učestvujemo. Biće muka ove nedelje. I za nas i za njih – rekao je Vučić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Siniša Mali ocenjuje da investicioni kreditni rejting znači za Srbiju

Izrael je privezak Amerike, a Iran glavni stub suprotstavljanja imperijalizmu

Skupština Srbije započinje raspravu o zabrani istraživanja bora i litijuma