Home Politika Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN u Njujorku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN u Njujorku

by euronet063


Vesti

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN u Njujorku

  • Razgovarali su o globalnim ciljevima održivog razvoja, situaciji na Kosovu i Metohiji, i potrebi za međunarodnom saradnjom u rešavanju izazova
  • Vučić će razgovarati sa premijerima Grčke i Izraela, Kirjakosom Micotakisom i Benjaminom Netanjahuom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom u Njujorku.

Aleksandar Vučić

Foto: instagram/budućnost Srbije / screenshot

Aleksandar Vučić

„Sa generalnim sekretarom UN o glavnim temama 79. zasedanja GS UN, globalnim ciljevima održivog razvoja i potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge UN u rešavanju narastajućih izazova kao što su ratni sukobi, humanitarne krize, energetska tranzicija, klimatske promene i borba protiv siromaštva i nejednakosti.

Blic preporučuje


VUČIĆ SE SASTAO SA MAĐARSKIM MINISTROM „Bratski odnosi i zajednički planovi za ekonomsko povezivanje“


Lajčak nakon sastanka sa Vučićem: „Detaljan razgovor detaljno o najnovijim događajima u dijalogu i primeni Ohridskog sporazuma“

Detaljno sam upoznao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Posebna tema bila je budućnost koju sada gradimo za nove generacije, za mlade ljude koji od svih nas s pravom očekuju najveću moguću odgovornost i posvećenost rešavanju narastajućih izazova.

Razmenili smo mišljenja o zajedničkoj zabrinutosti zbog eskalacije ratnih sukoba i njihovih trajnih posledica u svim sferama globalnog poretka i izrazio punu podršku nastojanjima generalnog sekretara UN da se što pre uspostavi održiv i trajan mir među svim sukobljenim stranama.

Istakao sam spremnost Srbije da u svim naporima usmerenim ka tom cilju učestvuje uz pun doprinos, kao što je činila i do sada“, napisao je Vučić na Instagramu.

Potom će Aleksandar Vučić razgovarati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, kao i sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Predsednik Vučić će kasnije prisustvovati prijemu „Serbia Beyond Future“ u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri UN, koji će biti održan u sedištu Ujedinjenih nacija.

Osim Vučića, na prijemu će govoriti Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.



Izvor

You may also like