Home Politika Predsednik Vučić u Njujorku: Sastanci sa svetskim liderima i investicije od 100 miliona evra

Predsednik Vučić u Njujorku: Sastanci sa svetskim liderima i investicije od 100 miliona evra

by euronet063


Vesti

Politika

Predsednik Vučić u Njujorku: Sastanci sa svetskim liderima i investicije od 100 miliona evra

  • Predsednik Vučić boravi u Njujorku do 27. septembra
  • Sastao se sa predsednikom Kipra i generalnim direktorom kompanije „Filip Moris

Predsednik Vučić boravi u Njujorku do 27. septembra gde će imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a u utorak će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

.

Foto: screenshot

.

Predsednik se ranije danas sastao sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom. Prethodno, Vučić je razgovarao sa generalnim direktorom kompanije „Filip Moris“ Jacekom Olčakom.

„Upravo smo završili razgovore sa predsenikom Kipra, on je bio gost ovde u Misiji Srbije u Njujorku. Zahvalan sam na doboroj saradnji. I on je bio zainteresovan za rešavanje kosovsko-metohijskog problema“.

„Imali smo bratske, prijateljske razgovore. Pre toga smo imali početak ekonomskih razgovora sa Filipom Morisom. Oni će novih 100 miliona evra da ulože u našu zemlju. To je ogromna stvar“, rekao je Vučić.

„Sa predsednikom Erdoganom smo imali sadržajan razgovor. Nismo se oko svega usaglasili, vezano sa KiM. Očekujemo njegovu posetu. Sve probleme bi trebalo u prijateljskom duhu da rešavamo. Na takav prijateljski način ćemo to i uspeti. Krenućemo sa davanjem odlikovanja, vidim da su neki poludeli što odlikujemo ljude koji su štitili Srbiju. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane pa govore u susednim zemljama kako smo mi izgubili, šta se to bunite ako smo izgubili“…

On je najavio još oko 40 razgovora sa predstavnicima iz celog sveta.

„Sad se gleda ko govori prvi, ko će šta da kaže, ko će da odgovori i tako dalje. Lavrovu su dali tek od četvrtka, ne bi li mu smanjili broj bilaterala, a kada će Rusi da govore, kada svi drugi… Mi imamo dobar slot. Ovde drugi govori predsednik Amerike uvek, Erdogan je treći, mi smo u prvih 12-13. Pa ćemo da vidimo šta će i koliko oni da govore, mi smo već tri puta menjali sve i jutros i sinoć, sutra ćemo imati finalnu verziju. Očelujem susret sa Džejkom Salivenom, verovatno najmoćnijim čovekom SAD“, rekao je.

„Konstruktivan sastanak sa Jacekom Olčakom sa kojim sam razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija.

Kompanija Filip Moris planira novu investiciju od 100 miliona evra.

Zahvalio sam na poverenju koje pokazuju ulaganjima u trenutku globalne nestabilnosti. To je signal poverenja i Srbija to ume da ceni i poštuje“, napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim direktorom kompanije Filip Moris Jacekom Olčakom.

Kasnije, tokom dana Vučić će dodeliti odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.



Izvor

You may also like