Home Politika Pregovori bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak

Pregovori bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak

by euronet063


PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarednog monetarnog fonda.

СРБИЈА НАСТАВЉА ПУТЕМ ФИСКАЛНЕ СТАБИЛНОСТИ Вучић са делегацијом ММФ: Преговори били напорни, али је остварен сјајан напредак

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

– Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada. Pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak što je potvrio i šef misije Donald Megetigan. On mi je čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspešan završetak četvrte, ujedno i poslednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sledeće godine – objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

– Potvrđen je dogovor o održavanju budžetskog deficita od 3% u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata. Delegacija MMF je naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je reč o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva. Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima – zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like