Premijer Miloš Vučević osudio upad kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosovu i Metohiji


Vesti

Politika

Premijer Miloš Vučević osudio upad kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosovu i Metohiji

Premijer Srbije Miloš Vučević oglasio se povodom upada pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i taj postupak najoštrije osudio.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Miloš Vučević

– Najoštrije osuđujem upad pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije – Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i zahtevam hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice. Da je sve ovo vreme, od kada Kurtijev režim ide na Srbe dugim cevima, bilo drugačijih reakcija osim prećutkivanja i ignorisanja nasilja i kriminalizacije severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija, možda danas ne bi gledali slike ovog užasnog nasilja.

Foto: Ringier

.

Očigledno je da je Kurti krenuo u ostvarenje svog plana, a to je da protera i ugasi sve što je srpsko, pa tako i srpske institucije na Kosovu i Metohiji. Indikativno je da je svoj poslednji obračun sa Srbima Aljbin Kurti naredio odmah nakon završetka dvodnevne posete Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Srbija je jasno poslala poruku da se čvrsto zalaže za mir i stabilnost u regionu, ali neće dozvoliti nasilje i pogrom nad njenim narodom. Za esklalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji kriva je iskljuvo jedna strana – režim Aljbina Kurtija, i to je danas ponovo pokazao. Srbi žive pod njegovim terorom, i to pod hitno mora da se prekine! – naglasio je Miloš Vučević.

Foto: Ringier

.

Da podsetimo, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije danas su upali u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu – Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.



Izvor

Related posts

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja

Tadić mi je pretio da će me lično ubiti i skratiti za glavu (VIDEO)

Trojica Albanaca pretukli i opljačkali Srbina na Kosovu i Metohiji