PREMIJER VUČEVIĆ ODGOVORIO MINISTRU ODBRANE BIH ZUKANU HELEZU! Sarajevu smeta jaka Srbija i suverenistička politika


PREMIJER Srbije Miloš Vučević reagovao je na napade ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza.

Foto: MO

Naime, Helez je tokom gostovanja na jednoj sarajevskoj televiziji po ko zna koji put udario na Aleksandra Vučića, a ovoga puta i na Dejtonski sporazum. On je gnusnim lažima, za koje su već dokazane da nemaju veze sa istinom pokušao da nanese štetu Srbiji i njenom predsedniku.

Premijer Vučević navodi da ovakvi napadi nisu izuzetak, i da političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverenistička politika.

– Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama, ali izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu. Ovakvi napadi bosanskih ministara, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa. Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije.

Zato i ne čude konstantni napadi na predsednika, a sve s ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske. Naša poruka i politika je jasna – mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BIH u postojećim granicama ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj.

Dejtonski sporazum je temelj mira u Bosni i Hercegovini i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana. Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost – naveo je premijer Vučević.

(informer.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“