Preostali učesnici protesta protiv iskopavanja litijuma ispred stanice MUP u Bulevaru despota Stefana


Vesti

Politika

Preostali učesnici protesta protiv iskopavanja litijuma ispred stanice MUP u Bulevaru despota Stefana

Policija je jutros oko pola šest rasterala demonstrante sa železničkih stanica Prokop i Novi Beograd i tom prilikom privela trojicu aktivista Ivana Bjelića, Nikolu Ristića i Jevđenija Julijana Dimitrijevića. Železnički saobraćaj je ponovo uspostavljen, niko nije povređen, a mali broj demonstranata prvo se preselio u Pionirski park, da bi sada otišli ispred MUP-a u Bulevaru despota Stefana.

Foto: screenshot

.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci nekoliko desetina preostalih učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma koji se trenutno nalaze ispred PU za Grad Beograd.

Bralović: Pozvaćemo ljude da se ponovo okupe

Ljiljana Bralović iz SEOS rekla je za N1 da ako trojica aktivista, koji su jutros rano uhapšeni na stanici Prokop, ne budu pušteni u dogledno vreme, „pozvaće ljude da se ponovo okupe i otići će negde gde će da ih (vlast) zaboli“, ne želeći da otkrije gde je to.

Dačić: Ukupno dovedeno 14 lica

Ukupno je dovedeno 14 lica zbog sumnje da su izvršili krivična dela – rekao je Dačić na današnjoj konferenciji za medije te pomenuo da među privedenim ima i stranih lica.

Kaže da policija radi na identifikaciji drugih lica i da će biti podnete prijave protiv svih, i na kraju je zahvalio policiji na visokoj profesionalnosti, istakavši da je na nogama više od 2.000 policajaca.

Podsetimo, protest protiv rudarenja litijuma i projekta „Jadar“ kompanije „Rio Tinto“ održao se sinoć u Beogradu, na Terazijama od 19 sati, a organizovao ga je jedan broj ekoloških udruženja. Nakon protesta se određeni broj okupljenih uputio ka železničkim stanicama Prokop i Novi Beograd, gde su blokirali pruge. Policija je razbila blokadu jutros u 5.30 časova bez primene sile.



Izvor

Related posts

Lekarski pregledi pred služenje vojnog roka: Evo šta čeka buduće vojnike

Ni danas ne možemo da se izvučemo od njegovih sporazuma

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici