Priština: Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća


Vesti

Politika

Priština: Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća

Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene članova sudskog veća

Trajković se izjasnio da nije kriv po navodima optužnice

Suđenje Slađanu Trajkoviću koga tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva vraćeno je danas na početak zbog promene članova sudskog veća.

Foto: Drustvene mreze

Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća

Trajković se na današnjem ročištu u Osnovnom sudu u Prištini još jednom izjasnio da nije kriv po navodima optužnice.

Blic preporučuje


Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca


„NISU BILA DOSTAVLJENA NEKA DOKUMENTA“ Odloženo suđenje u Prištini bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću

Njegov branilac Jelena Krivokapić izjavila je po završetku današnjeg ročišta da je nedopustivo da se glavni svedok koji optužuje Trajkovića za teško krivično delo ponovo ne pojavi na sudu.

Nije primio poziv po ko zna koji put. Svedok na kom se optužnica zasniva, vrlo teška optužnica, već četvrti put ne dolazi. Videli smo ga jednom i više nikada. Tako da je i ovoga puta izbegao poziv navodeći da navodno tada neće biti ovde. Sud stalno to uvažava, tužilac se ne izjašnjava – ukazala je Krivokapić.

Advokat: Tražili smo da se brani sa slobode

Advokat Dejan Vasić je naglasio da je i od novog sudskog veća zatraženo da se njegov klijent brani sa slobode, pošto nema bojazni da Trajković napusti AP Kosovo i Metohija, dodajući da su sudu ukazali na praksu koja je postojala kada su ovi slučajevi bili u nadležnosti UNMIK-a i EULEX-a.

Mi smo hteli da ukažemo da je Slađan ovde sa svojom porodicom, da su svi njihovi životni interesi vezani za Kosovsku Mitrovicu i da sud ne bi morao da ima razloga za brigu ako bi mu dopustio odbranu iz kućnog pritvora, odnosno sa slobode – rekao je advokat Vasić.

„Ja ću uvek dolaziti na suđenje, može da bude i u Tirani“

Supruga Slađana Trajkovića, Suzana izrazila je nadu da će sud dozvoliti njenom suprugu da se brani sa slobode.

Ja ću uvek dolaziti na suđenje, može da bude i u Tirani, ja ću uvek sa svojom decom dolaziti. Ne plašimo se ničega, nemamo razloga sa se plašimo. Slađan je nevin, mi smo nevini – rekla je supruga Slađana Trajkovića.

Suđenje će biti nastavljeno 26. novembra ispitivanjem novih svedoka.

Uhapšen pre skoro dve godine

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, nešto više od mesec dana nakon što je sa svojim kolegama napustio tzv. kosovsku policiju i on je od tada u pritvoru.

Tužilaštvo u Prištini protiv njega je podiglo optužnicu za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom na teritoriji opštine Vučitrn 1999. godine.



Izvor

Related posts

Albanci uklonili table na ćirilici kod Zvečana, postavili nove sa slovnom greškom: Srečan put

ZA POGIBIJU PORODICE U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KRIV JE NAROD KOJI JE GLASAO ZA VUČIĆA?! Monstruozna tvrdnja stigla sa opozicione televizije!

Ambasador Italije: Moja zemlja najuverenija u EU o neophodnosti ubrzanja proširenja na Srbiju