Proslavljen Spasovdan u crkvi Hrista Spasa u Prizrenu: Ne proslavljamo samo Vaznesenje, već i naš opstanak


Vesti

Politika

Proslavljen Spasovdan u crkvi Hrista Spasa u Prizrenu: Ne proslavljamo samo Vaznesenje, već i naš opstanak

U crkvi Svetog Spasa u Prizrenu proslavljena je hramovna, kao i slava grada Prizrena. U atrijumu crkve je priređen i umetnički program u okviru manifestacije „Spasovdanski dani u Prizrenu“.

Foto: Kosovo online / youtube

.

Liturgiju je u prisustvu velikog broja vernika služio arhimandrit Mihajlo, iguman manastira Svetih Arhangela uz sasluženje sveštenstva.

Blic preporučuje


Mapa trase Spasovdanske litije: Obeležava se krsna slava Grada Beograda, evo kuda će se kretati i da li će ulice biti zatvorene

Nakon toga, usledilo je sečenje slavskog kolača koji je ove godine pripremila Jasmina Savić koja se prošle godine vratila u Prizren i danas tu živi.

Kazala je da je Prizren grad ljubavi, vere i nade.

– Prošle godine sam se neposredno pre Spasovdana vratila i preuzela kolač takođe od Prizrenke. Izuzetna mi je čast i velika blagodat što sam ove godine domaćin slave i puno mi je srce što je puno gostiju ovde, što Prizrenaca što ljudi iz drugih krajeva. Raduje me što polako vraćamo prizrenske običaje, potrudili smo se da prikažemo deo prizrenskog duha ljudima koji su došli ovde. Spasovdan je gradska slava Prizrena i oduvek se slavilo, sada u malo drugačijem obliku, ali smo se potrudili da u skladu sa okolnostima obeležimo ovaj dan i da zajedno krenemo da vraćamo Prizren Prizrencima. Prizren je grad vere, ljubavi i nade – kazala je Savić.

Foto: Kosovo online / youtube

.

Foto: Kosovo online / youtube

.

(Kosovo onlajn)



Izvor

Related posts

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka

Vučić: Očekujem danas da Vlada donese odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka

Tokom boravka u kući napali ga Albanci