Home Politika Protest pristalica SPN završen ispred RTS zgrade

Protest pristalica SPN završen ispred RTS zgrade

by euronet063


Protest u organizaciji koalicije Srbija protiv nasilja koji je počeo ispred Ustavnog suda završen je večeras ispred RTS zgrade, gde su predstavnici koalicije zatražili da javni servis promeni odnos prema opoziciji i građanima koji su za njih glasali.

Protest u Beogradu

Foto: Milan Ilić / Ringier

Protest u Beogradu

Saobraćaj u delu Bulevara Kralja Aleksandra kao i na Trgu Nikole Pašića, Dečanskoj, Makedonskoj, Svetogorskoj i Takovskoj posle protesta je normalizovan.

Blic preporučuje


Protest koalicije „Srbija protiv nasilja“: Okupljeni krenuli u šetnju ka zgradi RTS-a (FOTO)

Predstavnici opozicije naveli su da neće odustati od „borbe za RTS“ koji treba, kako su rekli, da izveštava u interesu građana.

Protest ispred RTS zgrade

Foto: Milan Ilić / Ringier

Protest ispred RTS zgrade

Olga Milivojević iz Stranke slobode i pravde rekla je ispred javnog servisa da je ta medijska kuća o izveštaju ODIHR-a govorila 66 sekundi, dok su prigovori njihove liste na izbore dobili minut i 54 sekunde.

Predstavnici SPN su naveli da od RTS očekuju da izveštava sa protesta i o, kako su rekli, prekrajanju izborne volje građana.

Član pravnog tima koalicije Jelena Jerinić rekla je da su ranije danas Ustavnom sudu predali zahtev za poništavanje republičkih izbora, a da su do sada podneli 20 podnesaka, ali da se sud nije oglasio tim povodom.

Protest u Beogradu

Foto: Milan Ilić / Ringier

Protest u Beogradu

Član tima Vladica Ilić rekao je da se borba pred domaćim institucijama privodi kraju, da ostaje politička borba i ona pred međunarodnim institucijama.

Srđan Milivojević iz DS-a rekao je da će se borba za fer izbore voditi pred domaćim i međunarodnim institucijama i na ulicama, a da su se Ustavnom sudu obratili da bi pomogao da se okonča izborni spor.

Protestu su prisustvovali predstavnici opozicije Robert Kozma, Janko Veselinović, Srđan Milivojević, Pavle Grbović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Zdravko Ponoš Radomir Lazović, koji je rekao da protesti neće imati redovan ritam.

Prethodni protest koalicija „Srbija protiv nasilja“ je organizovala 16. januara ispred sedišta RIK-a.

(Tanjug)Izvor

You may also like