Pršti između Milomira Marića i Miloša Kovića zbog „Ćirilice“: „Ako mu treba da bude žrtva…“


Vesti

Politika

Pršti između Milomira Marića i Miloša Kovića zbog „Ćirilice“: „Ako mu treba da bude žrtva…“

Milomir Marić, odgovarajući na optužbe istoričara Miloša Kovića da ga je cenzurisao, ističe da u emisiji „Ćirilica“ ne postoji cenzura, već da „kako se snimi, tako se emituje“

Foto: Ringier kombo

Miloš Ković optužio je Milomira Marića za cenzuru u emisiji „Ćirilica“

– Ako Koviću treba da bude žrtva, evo ja ću da mu izdam uverenje da sam ga progonio ako treba – kaže za „Vreme“ autor emisije „Ćirilica“ Milomir Marić odgovarajući na navode istoričara Miloša Kovića da ga je Marić cenzurisao u toj emisiji zbog kritika na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno da je skraćivao njegove izjave u montaži, pošto se „Ćirilica“ snima, pa se tek onda emituje.

Blic preporučuje


Advokatu Goranu Petronijeviću i profesoru Milošu Koviću ukinuta zabrana ulaska u BiH

Miloš Ković je dugo bio najčešći gost u emisiji ‘Ćirilica’, i kad su ga izbacivali s fakulteta i kad su zabranjivali ulaz u Bosnu i Hercegovinu, i kad je imao razne probleme. Uvek je imao utočište u emisiji ‘Ćirilica’ i tad mu nije padalo na pamet da se žali da sam mu nešto skratio. Nikad mu ništa nisam skratio. Kad je krenuo sukob sa Vučićem nije ni hteo da dolazi u emisiju, tako da nisam imao šta da mu skraćujem – kaže Marić.

On naglašava da je Kovića uvek poštovao i da su bili u dobrim odnosima.

Ali ako mu treba za reklamu da sam ga ja skraćivao. prihvatiću tu bruku. Ako mu treba za političko delovanje, neka budem ja kriv, a on neka bude zabranjen“, kaže Marić.

„Štitio sam Marka Vidojkovića“

S obzirom na to da Marića za cenzuru optužuje i pisac Marko Vidojković, Marić na to odgovara da su u „Ćirilici“ „jedino zabranjene psovke, a ponekad se Marko ne kontroliše“.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Marić kaže da je štitio i Marka Vidojkovića

Jednom sam ga zaštitio, on se našao u nemilosti, jer su Vedrana Rudan i Jelena Milić htele da se obračunaju s njim, tako da sam ja morao da ga štitim. Jedva je preživeo tu emisiju, jer je Jelena Milić pretila da će na njega poslati f-16, tu mislim na dijagnozu, a ne na avion, ali može da bude i avion, da se sa Markom obračuna Šesta flota, južno krilo NATO-a – kaže Marić.

„U ‘Ćirilici’ nema cenzure“

On ističe da u emisiji „Ćirilica“ ne postoji cenzura, već da „kako se snimi, tako se emituje“.

– Ranije je bilo, kada su emisije trajale po tri, četiri sata, i tada se skraćivalo, ako je nešto bilo dosadno, da bi se svelo na tri sata. Sad se snima na dva sata i to od reči do reči – kaže Marić.

(NiN)



Izvor

Related posts

Vučić za Politiko: Brisel zna koja strana koči dijalog, ali to neće javno da kaže

Ispovest komšija Dejana Radića iz Starog Gracka koga su pretukli Albanci (FOTO)

Direktor KBC Gračanica: Pretučeni Radić stabilno,upućen u KBC Kosovska Mitrovica na dalju dijagnostiku