Putinov propagandista vređao Srbiju zbog izveštaja o prodaji oružja: „Ponaša se kao zadnja k**va“


Vesti

Politika

Putinov propagandista vređao Srbiju zbog izveštaja o prodaji oružja: „Ponaša se kao zadnja k**va“

Sergej Mardan, ultranacionalista i jedan od vodećih Putinovih propagandista, otvoreno je vređao Srbiju nakon izveštaja da je u Ukrajinu prodala oružje vredno 800 miliona evra.

Foto: Twitter / screenshot

Sergej Mardan

Mardan je kazao kako su 800 miliona evra vredne granate koje je Srbija izvezla na Zapad na kraju ispaljene na ruske položaje u Vulhedaru, Bahmutu, Rabotinu i drugim mestima.

Blic preporučuje

– Nakon ovoga smatrate li Srbiju bratskom državom? Nemamo braće u svetu, prokleti bili. Srbija se ponaša kao zadnja ku*va, to je nesporno – kazao je Mardan.

Pričao da je Rusija carstvo i da je okružena varvarima

Ranije je Mardan izazvao i reakcije kada je kazao da je Rusija carstvo i da carstva mogu biti samo vojne države, a da se vojne države moraju boriti. On je, takođe, kazao da je Rusija okružena varvarima što nije izazvalo dobre reakcije u Kini.

„Fajnenšel tajms“ je objavio podatak da je Srbija indirektno, preko drugih zemalja, od početka ruske invazije na Kijev izvezla u Ukrajinu granate u vrednosti od 800 miliona evra.

List piše da Srbija diskretno povećava prodaju municije Zapadu jačajući odbranu Ukrajine, iako je samo jedna od dvije evropske zemlje koje se nisu pridružile zapadnim sankcijama Rusiji.

Vučić: Ne možemo izvoziti u Ukrajinu ili Rusiju

Vučić je potvrdio da je informacija o vrednosti municije uglavnom tačna, predstavivši prodaju kao poslovnu priliku.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Aleksandar Vučić kaže da ne možemo da izvozimo municiju u Ukrajinu ili Rusiju

– Ovo je deo našeg ekonomskog preporoda i važno za nas. Da, mi izvozimo našu municiju. Ne možemo izvoziti u Ukrajinu ili u Rusiju, ali imamo mnogo ugovora sa Amerikancima, Špancima, Česima, drugima. Šta oni s tim rade na kraju je njihov posao – rekao je Vučić.

(Klix)



Izvor

Related posts

Vučević oštro kritikuje Ponoša zbog političke manipulacije u vezi sa tragedijom u Ušću

Na stolu zajednički projekti i poseta turskog predsednika Srbiji

Aleksandar Vučić sastao se sa Redzepom Erdoganom u Njujorku