Home Politika Razgovori o nastavku uspešne saradnje

Razgovori o nastavku uspešne saradnje

by euronet063


MINISTAR za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa novom ambasadorkom Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Šarlot Samelin o nastavku uspešne saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

ЖИГМАНОВ СА АМБАСАДОРКОМ ШВЕДСКЕ: Разговори о наставку успешне сарадње

Foto Ministarstvo za ljudska prava

Govoreći o aktivnostima i postignutim rezultatima koje Ministarstvo ostvaruje u oblasti ljudskih prava, civilnog sektora, nacionalnih manjina, rodne ravnopravnosti i antidiskriminacije, ministar Žigmanov je iskazao zahvalnost na dosadašnjoj podršci Kraljevine Švedske reformskim procesima u Srbiji, posebno ističući značaj programa u području civilnog društva i rodne ravnopravnosti.

Ambasadorka Šarlot Samelin se osvrnula na aktuelne projekte u oblasti zaštite ljudskih prava i unapređivanja rodne ravnopravnosti koje podržavaju Kraljevina Švedska i švedske kompanije koje posluju u Republici Srbiji, te iskazala spremnost na nastavak saradnje sa Ministarstvom i želju za pokretanjem novih zajedničkih programa.

Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Stana Božović se osvrnula na značajne rezultate koji su postignuti kroz stručnu i materijalnu podršku koju je Kraljevina Švedska do sada pružala i predložila nove inicijative vezane za dalju saradnju.

U tom kontekstu, govorilo se o regionalnoj saradnji i konkretnim predlozima vezanim za unapređenje položaja žena na selu, smanjenje siromaštva i o drugim pitanjima iz oblasti rodne ravnopravnosti i antidiskriminacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like