Rezultati izbora 2024 Zrenjanin, Subotica, Čačak, Valjevo i Vršac


Vesti

Politika

Rezultati izbora 2024 Zrenjanin, Subotica, Čačak, Valjevo i Vršac

Prema preliminarnim rezultatima objavljenim na sajtu Republičke izborne komisije (RIK), lista okupljena oko SNS osvojila je na lokalnim izborima održanim 2. juna 41 mandat u Zrenjaninu, a pored drugih gradova, pobedu je odnela i u Subotici sa 35 mandata.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Prema preliminarnim rezultatima, lista okupljena oko SNS osvojila je na izborima 41 mandat u Zrenjaninu, drugoplasirana lista je „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija“ koja je osvojila 12 mandata, a sledi lista „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ sa devet mandata.

„Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović – Zrenjanin“ imaće tri mandata, dok je Savez vojvođanskih Mađara osvojio dva mandata.

Subotica: SNS osvojio 35 mandata

Kada je reč o Subotici, lista okupljena oko SNS-a dobila je 35 mandata u lokalnom parlamentu.

Na drugom mestu je lista Saveza vojvođanskih Mađara sa 19 mandata, a na trećem mestu je lista „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ sa 10 osvojenih mandata.

Manjinska lista „Za pravednu Suboticu – Stranka pravde i pomirenja – Tomislav Žigmanov“ osvojila je 3 odbornička mesta.

Čačak: Prvi SNS, druga GG „Ivan Ćalović – istina i čast“

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne (GIK) komisije grada Čačka, pobedu na lokalnim izborima odnela je lista „Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ sa 40 mandata u gradskom parlamentu.

Na drugom mestu je lista „Ivan Ćalović Istina i čast“, koja je osvojila 12 mandata.

Sledi lista „Probudimo Čačak“ sa 10 mandata, dok su po četiri mandata dobile liste „Svi za Čačak -Narodna stranka -Dr Aleksandar Radojević, „Čačak protiv nasilja“ i „Prim. dr Milan Roganović – Srpski pokret Dveri – Boško Obradović“.

Ruska stranka Srbi i Rusi braća zauvek“ osvojila je jedan mandat.

Valjevo: Najviše mandata naprednjacima

Prema preliminarnim rezultatima za Grad Valjevo, lista oko SNS-a dobila je 30 mandata, sledi lista Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može sa 17 mandata, trećeplasirana je Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu prof. dr Branimir Nestorović sa osvojena dva mandata, dok je Ekologija, Zeleno Valjevo – Stil života osvojila jedan mandat.

Vršac: U skupštinu ulaze tri liste

Kada je reč o rezultatima za Vršac, lista okupljena oko SNS osvojila je 32 mandata, sledi lista „Vršac zaslužuje bolje“ sa osvojenih 12 mandata, dok je Grupa građana „Biram Vršac“ osvojila jedan mandat.



Izvor

Related posts

GDE SU GRANICE DEZINFORMISANJA O NAVODNOM ZAGAĐENJU ŽIVOTNE SREDINE – „Slučaj“ Majdanpek

Vučić se oglasio nakon sednice Vlade: Ovo su bile glavne teme

MINISTAR GAŠIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE: „Vi ste ponos otadžbine“