ŠAMAR PREMIJERU LAŽNE DRŽAVE: Grenel osudio MekGoverna zbog podrške Kurtiju


NEKADAŠNjI američki specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kritikovao je američkog kongresmena Džimija MekGoverna za podršku lažnom premijeru takozvanog Kosova Aljbinu Kurtiju:

Foto: Tviter printskrin/Ričard Grenel

– Džim MekGovern pruža pomoć i utehu izolovanom premijeru koga je kritikovao ceo svet (NATO, EU, Nemci, Francuzi, Bajdenova administracija i Trampova administracija) – izjavio je Ričard Grenel.

Foto: Tviter printskrin/Ričard Grenel

 

Podsetimo, lažni premijer takozvanog Kosova zahvalio se amerikom kongresmenu Džimiju MekGovernu na podršci:

– Mnogo hvala Džimiju Mek Governu za topao i pozitivan sastanak — naš prvi od 2022. — prvog dana DNC-a. Zahvalio sam mu se na njegovom revnosnom zalaganju za braću Bitići, čije gnusno ubistvo od strane srpskih snaga 1999. još uvek vapi za pravdom. Razgovarao sam sa kongresmenom MekGovernom o snažnom demokratskom i ekonomskom napretku Kosova tokom mandata naše vlade u protekle tri i po godine. Ovaj napredak je široko podeljen i uključuje čvrstu posvećenost integraciji svih etničkih zajednica Kosova, kao ravnopravnih građana u društveni, ekonomski i institucionalni život Republike Kosovo. Ova posvećenost se manifestuje u nizu vladinih mera, kao što je izgradnja novih domova za nevećinske zajednice i pilotiranje zajedničkih obrazovnih programa između većinskih i nevećinskih učenika. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i da se uskoro ponovo sretnemo – poručio je Kurti MekGovernu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem