Šapić: Usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavljaće ogroman teret za generacije koje dolaze


Vesti

Politika

Šapić: Usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavljaće ogroman teret za generacije koje dolaze

– Živimo u izuzetno važnom istorijskom momentu i preterano insistirati na nekim lokalnim temama, o čemu bih ja najviše voleo da govorim jer imam najviše znanja i iskustva, gde sam najmerljiviji i gde objektivno imam najviše rezultata, je neprimereno.

Foto: Grad Beograd

Aleksandar Šapić

– Neukusno je da to guramo u prvi plan u momentu kada ne znamo šta čeka čovečanstvo, a naročito srpski narod ukoliko se usvoji rezolucija o Srebrenici koja će predstavljati ogroman teret za generacije koje dolaze – izjavio je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić gostujući na TV Pink.

Blic preporučuje

On je naglasio da se trudio da Beograđani u proteklih osam meseci ne osete tu komplikovanu situaciju zbog toga što Beograd nema „normalnu” gradsku upravu već Privremeni organ te da se zaista nada i veruje da će se, nakon 2. juna, ta vrsta agonije završiti i da će Grad nastaviti da funkcioniše u skladu sa svim svojim ingerencijama i nadležnostima.

– Trudio sam se sve ovo vreme da i projekte koje sam započeo kao gradonačelnik nastavim, da imaju neku svoju dinamiku i mislim da smo ipak uspeli da Beograd sačuvamo od rizika da uđe u potpuni kolaps i da se ovo nastavi još dva tri meseca zaista bi bio ozbiljan problem. Zato verujem da nakon ovih izbora mora brzo da se formira Gradska uprava i da onda nastavimo sa rekonstrukcijom i sanacijom ulica, socijalnim programima i merama. Najviše bih voleo da možemo da se bavimo samo lokalnim temama, ali u ovom istorijskom trenutku za čovečanstvo, ali i za naš narod je to zaista nemoguće – istakao je Šapić.

– Beograd je bio i ostao kosmopolitski grad i naše ruke su uvek bile i biće širom otvorene za sve. I kada se desila ona situacija kada su Proglasovci u Dubrovniku obesmišljavali i skrnavili sve što je srpsko, ja sam rekao da u Beogradu ne sme nikom „dlaka sa glave da fali” zato što je pripadnik drugog naroda ili veroispovesti. Mislim da je zato važno da Beograd ima srpsku vlast i srpskog gradonačelnika jer, kad god je tako bilo, bilo je dobro svima, a kada to nije bio slučaj bilo je svima dobro osim Srbima. Zato su ovi izbori daleko iznad lokalnih – istakao je Šapić.

On je istakao da predstoje veliki kapitalni projekti koji moraju da se završe – „Mali metro”, „Ekspo 2027”, Nacionalni stadion, Centar vodenih sportova, železnice od aerodroma do autobuske stanice, novi sajam, kao i spremanje za metro.

– Ne možemo da sredimo problem gužvi u saobraćaju dok metro ne postane primarni vid našeg javnog prevoza, a do tada ćemo oporaviti čitav vozni park. U toku je najveća nabavka vozila ikada u našem gradu. Očekujemo na jesen da će se pojaviti 700 novih autobusa, za godinu i po do dve 125 novih tramvaja, čime ćemo potpuno oporaviti tramvajski park. Podsetiću da je poslednji put kupljeno 20 tramvaja pre 15 godina i to je sve – najavio je Šapić i naglasio da želi od Beograda da napravi grad kakav nam i dolikuje te najavio da Beograd ima priliku da se značajno saobraćajno, infrastrukturno i socijalno promeni u narednih četiri godine, više nego što je u poslednjih petnaest.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija