Saradnik mađarskog premijera objavio kartu Evrope sa pobrojanim medaljama bez Kosova, reagovao Hodžaj


Vesti

Politika

Saradnik mađarskog premijera objavio kartu Evrope sa pobrojanim medaljama bez Kosova, reagovao Hodžaj

Politički direktor u kabinetu mađarskog premijera Viktora Orbana, Balaš Orban objavio je na društvenoj mreži „X“ kartu na kojoj su predstavljene zemlje šireg regiona i osvojen broj medalja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali – bez Kosova. Srbija je na njegovoj karti u svojim međunarodno priznatim granicama, na šta je reagovao nekadašnji ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.

Foto: Tviter / screenshot

Karta Evrope sa medaljama sa OI

– Nisu potrebne reči, broj olimpijskih medalja u regionu – naveo je Orban ukazujući na taj način da je Mađarska osvojila najviše medalja – 19.

Blic preporučuje


KOSOVU NIJE DOZVOLJENO UČEŠĆE NA EVROVZIJI: Društvene mreže se usijale, ovo su razlozi zabrane takmičenja u Švajcarskoj 2025.

Iako Budimpešta priznaje Kosovo, na ovoj karti ono je izostalo, kao i medalje koje su osvojili kosovski sportisti u Parizu.

Srbija je, sa osvojenih pet medalja, na karti predstavljena u celosti.

To je zasmetalo nekadašnjem ministru spoljnih poslova Kosova Enveru Hodžaju koji je reagovao na toj društvenoj mreži, navodeći da se „čini da mapa olimpijskih medalja mađarske vlade odražava izmišljenu stvarnost“.

– Mesto koje pripada Kosovu na mapi, zajedno sa zarađenim medaljama je neosporno i tu će ostati. Više sreće sledeći put sa geografijom – poručio je Hodžaj.



Izvor

Related posts

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove