Saslušani srpski mladići koji su uhapšenih u Severnoj Mitrovici


Vesti

Politika

Saslušani srpski mladići koji su uhapšenih u Severnoj Mitrovici

Trojica od četvorice srpskih mladića koji su uhapšeni u noći između utorka i srede u Severnoj Mitrovici danas su izvedeni pred sudiju Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici.

Foto: Ringier

.

Nakon saslušanja koje je trajalo više od tri sata njima je određen kućni pritvor.

Ispred suda okupili su se građani, uz primetno pojačano prisustvo policije, a među okupljenima su bili i roditelji uhapšenih mladića kojima je, kako kažu, iz policije rečeno da se raziđu.

Nakon zahteva policajaca građani su počeli da se razilaze, a ispred zgrade suda ostale su samo medijske ekipe i rodbina uhapšenih mladića.

Mladići uhapšeni su kada su se vraćali sa slavlja

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

Prema navodima njihovih roditelja, uhapšeni su kada su se vraćali sa slavlja.

Ranije danas veliki broj građana okupio se ispred policijske stanice u Severnoj Mitrovici u znak protesta zbog ovog hapšenja.

„Iz suda su nam tada poručili da neće izreći presudu dok se narod ne raziđe. Samo porodice su smele da ostonu“, rekla je za Blic Sonja, majka jednog od uhapšenih mladića.

Građani koji su više od sedam sati mirno protestovali ispred zgrada policijske stanice i suda u severnom delu Kosovske Mitrovice na zahtev roditelja uhapšenih mladića su se razišli.

Kako je građanima saopštio predsednik PO Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, Sud nije hteo da saopšti odluku nakon saslušanja mladića koje je počelo nešto posle 14 časova u Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Članovi porodica i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.

Okupljeni su svoje nezadovoljstvo iskazali duvanjem u pištaljke, uz povike „Pustite nam decu!“ a istakli su i transparente „Policija Kurtilenda“ i „Da li je EU zabrinuta?“.

Na protestu su bili i predsednik Srpske liste Zlatan Elek, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac i ostali čelnici Srpske liste.

Ispovest majke jednog od prebijenih Srba na Kosovu i Metohiji možete pročitati OVDE.



Izvor

Related posts

Izuzetno popularni internet portal o diplomatskim uspesima Srbije

Sa ponosom gledamo na snagu i posvećenost svakog pripadnika Vojske Srbije

Na prikazu „Zastava 2024“ se videla opremljenost, moral i patriotizam srpskih vojnika