Sednica Skupština 7. oktobra o litijumu: Brnabić sazvala sednicu u prvim minutima posle ponoći


Vesti

Politika

Sednica Skupština 7. oktobra o litijumu: Brnabić sazvala sednicu u prvim minutima posle ponoći

  • Sednica Skupštine Srbije o litijumu zakazana je za 7. oktobar
  • Predložena je samo jedna tačka dnevnog reda – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće o litijumu na sjednici 7. oktobra. Sednica je zakazana kao redovno zasedanje parlamenta sa početkom u 10.00 časova, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

.

Za ovu sednicu predložena je samo jedna tačka dnevnog reda i to Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih poslanika.

Blic preporučuje

Predsednica skupštine Ana Brnabić sazvala je sednicu u prvim minutima posle ponoći, nakon što su se stekli zakonski uslovi za njeno zakazivanje u redovnom zasedanju.

Iako je za juče u 14.00 časova bila najavljena vanredna sednica o litijumu, zasedanje nije održano jer nije bilo vremena, budući da je prethodno vanredno zasedanje na kome je glavna tačka bio rebalans budžeta, moralo da bude završeno u toku dana.

Brnabić optužila opoziciju za odugovlačenje

Brnabićeva je optužila opoziciju za odugovlačenje, kako rasprava o litijumu ne bi došla na red u zakonskom roku, jer je predlog zakona koji je podnela opozicija veoma loš.

– Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Srbije – navela je Brnabićeva u objavi na platformi Iks.

(Srna)



Izvor

Related posts

Milenko Jovanov optužio Miloša Parandilovića da mu je SNS omogućio da kupi stan

Ministar Vesić posetom kompaniji Huavei završio posetu Kini (FOTO)

Vučić u Ženevi, na obeležavanju 70 godina CERN-a: Zadivljen sam onim što sam video