Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga premijer Vučević


Vesti

Politika

Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga premijer Vučević

Nemački kancelar Olaf Šolc završio je danas posetu Srbiji, a na aerodromu ga je ispratio premijer Srbije Miloš Vučević.

Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević / Tanjug

.

Nemački kancelar je tokom posete sa predsednikom Srbije razgovarao o evropskom putu zemlje, političkim odnosima, razvoju ekonomije… Takođe, Šolc je prisustvovao i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama i Pismu o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac.

Blic preporučuje


ŠOLC I VUČIĆ U PALATI „SRBIJA“ Završen Samit o kritičnim sirovinama: Potpisani memorandumi, ovo su glavne poruke (FOTO, VIDEO)


Vučić i Šolc: Pružena podrška Nemačke da Srbija ima veći vrednosni lanac proizvodnje litijuma; drago mi je što je ovo evropski projekat

Nakon potpisivanja on je najavio da je projekat „Jadar“ dobar za Srbiju i za ekonomsku perspektivu razvoja, ne samo za Srbiju već i za ceo region, ističući da će se poštovati najviši standardi kada je reč o zaštiti životne sredine, kao i da će sporazum između Evropske komisije i Srbije jačati saradnju u snabdevanju sirovinama.

Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević / Tanjug

.

– Evropska komisija i Srbija su upravo potpisali važan sporazum koji će jačati našu saradnju u snabdevanju sirovinama. Drugi su takođe sklopili sporazum koji se bavi ovim razvojem – kompanije koje će biti uključene u to, kao i finansijske institucije – rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare u Palati Srbija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da je reč o važnom evropskom projektu, navodeći da je neophodno da Evropa ostane suverena u svetu koji se menja i ne bude zavisna od drugih, zbog čega treba da se otkriju novi izvori sirovina.

Šolc je sa delegacijom doputovao je sinoć u posetu Beogradu, gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić sutra u Briselu na radnom ručku koji za lidere Zapadnog Balkana organizuje Fon der Lajen

Opozicija u roku od osam dana dva puta promenila stav o iskopavanju! (VIDEO)

Lazović: Očekujemo argumentovanu raspravu o litijumu u parlamentu sledeće nedelje