„Solidarnost za Kosovo“ obnovila osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini kod Lipljana


Vesti

Politika

„Solidarnost za Kosovo“ obnovila osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini kod Lipljana

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ čiji je osnivač Arno Gujon, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, obnovila je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini kod Lipljana.

Foto: Solidarnost za Kosovo / Ustupljene fotografije

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ obnovila školu „Vuk Karadžić“ u Lepini na KiM

Osnovnu školu u Lepini pohađaju učenici okolnih sela, Radeva, Batusa, Skulaneva, a njene prostorije koriste i srednja Poljoprivredna škola, Gimnazija iz Lipljana, kao i vrtić “ Sunce“. Za renoviranje škole uloženo je više od 72.000 evra, a zamenjena je kompletna stolarija, saniran je krov, urađeni su novi toaleti, renovirana je fiskulturna sala i urađena je nova elektroinstalacija.

Blic preporučuje

Foto: Solidarnost za Kosovo / Ustupljene fotografije

Za renoviranje škole uloženo je više od 72.000 evra

Sve smo ovo uradili da bi deci bilo udobnije, lepše i toplije u njihovim učionicama. Siguran sam da đaci neće prepoznati svoju školu kada ponovo uđu, i sednu u đačke klupe. To će im biti dodatan podstrek da budu bolji i uspešniji u svom školovanju. Ovakvi projekti šalju poruku solidarnosti i podrške, pokazujući da srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen i da ima prijatelje širom sveta koji su spremni da pomognu – rekao je Gujon.

Foto: Solidarnost za Kosovo / Ustupljene fotografije

U osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini ide skoro 100 učenika

Direktorka škole: Ova pomoć je od velikog značaja, krovni prozori su prokišnjavali

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Zorica Talić ističe da je na školi puno toga urađeno i da je pomoć od velikog značaja, kako za učenike, kojih ima blizu 100, tako i za radnike ove škole.

– Ova pomoć nam je od velikog značaja, na našoj školi je dosta toga urađeno. Renovirani su komplet prozori i vrata. Pre toga je stvarno bilo oronulo, duvalo je sa svih strana. Krovni prozori su prokišnjavali. Mi smo zadovoljni, zahvalni Eparhiji raško-prizrenskoj, francuskoj organizaciji „Solidarnost za Kosovo“, svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli da naša škola izgleda mnogo lepše – rekla je Talić.

Foto: Solidarnost za Kosovo / Ustupljene fotografije

Renovirana je kompletno i fiskulturna sala

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ je u prethodnih 13 godina ukupno renovirala 53 škole širom Kosova i Metohije u vrednosti od više od milion i trista pedeset hiljada evra.



Izvor

Related posts

Vojni rok se vraća, Vlada otpočela pripremne radnje

Dragan Milić najavio formiranje pokreta: Dvoje odbornika napustilo njegovu grupu građana u Skupštini grada Niša

Danijela Nestorović priznala da se u opozicionom predlogu Zakona o litijumu nalazi citat ginekologa!? (VIDEO)