Home Politika „Srbi za Trampa“ organizovali skup podrške Donaldu Trampu: Govorili Grenel i Rod Blagojević

„Srbi za Trampa“ organizovali skup podrške Donaldu Trampu: Govorili Grenel i Rod Blagojević

by euronet063


Vesti

Politika

„Srbi za Trampa“ organizovali skup podrške Donaldu Trampu: Govorili Grenel i Rod Blagojević

Organizacija „Srbi za Trampa“, koju čine Amerikanci srpskog porekla iz Milvokija i okoline, organizovali su skup podrške „Srbi za Trampa 2024”. Među govornicima je bio ovdašnjoj javnosti dobro poznat Ričard Grenel, izaslanika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine tokom Trampovog predsednikovanja, ali i Rod Blagojević bivši guverner Ilinoisa osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, koga je upavo Tramp pomilovao.

.

Foto: screenshot

.

Skup je upriličen pre dva dana, u okviru četvorodnevne konvencije Republikanske stranke na kojoj je Donald Tramp zvanično prihvatio da bude njihov kandidat za predsedničke izbore.

Blic preporučuje


„TRAMP TO OBOŽAVA KOD NJEGA“ Bitka za fotelje već uveliko traje, ako Donald pobedi, Ričardu Grenelu se smeši jedna od NAJVIŠIH FUNKCIJA


Donald Tramp govorio tiho, nosio zavoj na uhu, pa zvanično prihvatio kandidaturu: „Ne bi trebalo da budem ovde večeras“

– Spektakularno veče koje organizuju „Srbi za Trampa“ na Konvenciji republikanaca, uz sjajnu postavku gostiju – Ričard Grenel, kongresmenka Klaudija Teni, sentor Ron Džonson i bivšeg guvernera Rod Blagojević uručuju Viskonsin predsedniku Donaldu Trampu. Zahvalni smo za naš liderski tim Dr Ravasi, Saša Jovičić i Lukas Baker. Hvala Miroslavu Joviću, Ivanu Trifunoviću i Aleksu Đuričiću na velikom radu i podršci – napisali su na društvenoj mreži „Iks“.

Grenel je ovom prilikom rekao da će Trampova administracija, ukoliko bude opet na vlasti, od regiona Zapadnog Balkana napraviti prioritet u svojoj politici, i obećao da će „svi koji žive na Balkanu moći da se uvere u napredak celog regiona“ ukoliko Donald Tramp ponovo postane predsednik SAD.

Kako je rekao, Amerika ima obavezu da „nastavi da vuče napred Srbiju“ i da želi Zapadni Balkan koji sarađuje posle užasnih konflikata.

Priznajem, ja ne znam patnju kroz koju su mnoge vaše porodice prošle i često deluje da su Amerikanci bezosećajni sa svojim porukama „nastavite napred“, „prebrodite to“, ali kada pričamo o pokretanju napred to je zato što volimo region, ne zato što smo bezosećajni – kazao je Grenel u Milvokiju, gde je bilo prisutno i nekoliko stotina Srba.

Dodao je da se nada da „u regionu shvataju da postoje vrednosti zbog kojih SAD govori da se treba prevazići prošlost“.

Obećao je da će Trampova administracija, ukoliko uz pomoć podrške Srba dođe ponovo na vlast u SAD, u fokus svoje politike staviti region Zapadnog Balkana i njegov napredak.

Na ovom skupu je bio bio i Rod Blagojević, bivši guverner Ilinoisa koji je bio osuđen na 14 godina zatvorske kazne zbog političke korupcije, ali je posle odsluženih 8 godina 2020. izašao iz zatvora zahvaljujući upravo pomilovanju Donalda Trampa koji je tad bio predsednik SAD.



Izvor

You may also like