Srbija posvećena održanju mira i bezbednosti, počinje Samit o budućnosti u Njujorku


Vesti

Politika

Srbija posvećena održanju mira i bezbednosti, počinje Samit o budućnosti u Njujorku

  • Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić najavio učešće Srbije na Samitu o budućnosti u Njujorku
  • Samit o budućnosti u sedištu Ujedinjenih nacija okupiće više od 130 predsednika, premijera i monarha, kao i desetine ministara

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas, uoči početka Samita o budućnosti u Njujorku, da Srbija ostaje posvećena održanju međunarodnog mira i bezbednosti, kao i prevenciji konflikata.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije / Tanjug

.

“Počinje Samit o budućnosti u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, sa inspirativnim razgovorima na temu zajedničke saradnje u globalnim izazovima i osnaženja međunarodne saradnje“, napisao je Đurić na svom nalogu na mreži X.

Blic preporučuje


VUČIĆ UOČI GENERALNE SKUPŠTINE UN Govoriću o poziciji Srbije, ali i narušavanju svih principa međunarodnog prava (UŽIVO)

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas počinje dvodnevni Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice u utorak, 24. septembra.

Na samitu će učestvovati više od 130 predsednika, premijera i monarha, kao i desetine ministara, a među učesnicima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će govoriti na drugoj plenarnoj sesiji.



Izvor

Related posts

Premijer Vučević odgovorio na Ponošev napad na predsednika Vučića (FOTO)

Ministar Gašić na obeležavanju 108. godišnjice od Bitke na Kajmakčalanu (FOTO)

Predsednik Srbije poručuje opoziciji: Pozovite me u Skupštinu, ‘rasturiću vas kao ‘Panta pitu