Home Politika Srbija sudržana pri glasanju za rezoluciju povlačenja Izraela iz Gaze

Srbija sudržana pri glasanju za rezoluciju povlačenja Izraela iz Gaze

by euronet063


Vesti

Politika

Srbija sudržana pri glasanju za rezoluciju povlačenja Izraela iz Gaze

Srbija je večeras bila uzdržana u Generalnoj skupštini UN prilikom glasanja za neobavezujuću rezoluciju kojom se zahteva da Izrael okonča „nezakonito prisustvo“ u Pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali u roku od godinu dana.

.

Foto: Abaca Press / Profimedia / Ringier

.

Za rezoluciju su glasale 124 od 193 članice UN, 14 je bilo protiv, a 43 uzdržane, objavile su Ujedinjene nacije na Iksu.

Blic preporučuje


IZRAEL UNAPRED OBAVESTIO O NAPADU U LIBANU: Ostin i Galant imali razgovor pre prvih eksplozija – SAD DEMANTUJU UMEŠANOST!


„LIBAN NE SME DA POSTANE JOŠ JEDNA GAZA“ Gutereš: Jedan nepromišljen potez izazvaće katastrofu

Uz Srbiju, uzdržane su bile i Velika Britanija, Nemačka, Italija, Holandija, Austrija, Švajcarska, Švedska, Danska, Hrvatska, Bugarska, Rumunija, Poljska, Slovačka, Litvanija, Ukrajina, Severna Makedonija, Albanija, Kanada, Indija, Australija i druge zemlje.

Protiv su glasali SAD, Izrael, Češka, Mađarska, Argentina i druge zemlje.

Rezolucijom se zahteva povlačenje svih izraelskih snaga i evakuacija jevrejskih naseljenika s okupiranih paletinskih teritorija „bez odlaganja“.

Ambasador Izraela u UN Dani Danon rezoluciju je opisao kao „pokušaj da se Izrael uništi diplomatskim terorizmom“, koji nikada ne pominje zločine palestinskog Hamasa i koji „ignoriše istinu, iskrivljuje činjenice i menja realnost fikcijom“.



Izvor

You may also like