Srbija sudržana pri glasanju za rezoluciju povlačenja Izraela iz Gaze


Vesti

Politika

Srbija sudržana pri glasanju za rezoluciju povlačenja Izraela iz Gaze

Srbija je večeras bila uzdržana u Generalnoj skupštini UN prilikom glasanja za neobavezujuću rezoluciju kojom se zahteva da Izrael okonča „nezakonito prisustvo“ u Pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali u roku od godinu dana.

Foto: Abaca Press / Profimedia / Ringier

.

Za rezoluciju su glasale 124 od 193 članice UN, 14 je bilo protiv, a 43 uzdržane, objavile su Ujedinjene nacije na Iksu.

Blic preporučuje


IZRAEL UNAPRED OBAVESTIO O NAPADU U LIBANU: Ostin i Galant imali razgovor pre prvih eksplozija – SAD DEMANTUJU UMEŠANOST!


„LIBAN NE SME DA POSTANE JOŠ JEDNA GAZA“ Gutereš: Jedan nepromišljen potez izazvaće katastrofu

Uz Srbiju, uzdržane su bile i Velika Britanija, Nemačka, Italija, Holandija, Austrija, Švajcarska, Švedska, Danska, Hrvatska, Bugarska, Rumunija, Poljska, Slovačka, Litvanija, Ukrajina, Severna Makedonija, Albanija, Kanada, Indija, Australija i druge zemlje.

Protiv su glasali SAD, Izrael, Češka, Mađarska, Argentina i druge zemlje.

Rezolucijom se zahteva povlačenje svih izraelskih snaga i evakuacija jevrejskih naseljenika s okupiranih paletinskih teritorija „bez odlaganja“.

Ambasador Izraela u UN Dani Danon rezoluciju je opisao kao „pokušaj da se Izrael uništi diplomatskim terorizmom“, koji nikada ne pominje zločine palestinskog Hamasa i koji „ignoriše istinu, iskrivljuje činjenice i menja realnost fikcijom“.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija