Srpska lista o odluci Prištine o eksproprijaciji


SRPSKA lista saopštila je danas da odluka prištinskih vlasti o konačnoj eksproprijaciji nepokretnosti vlasnika parcela u opštinama Leposavić i Zubin Potok nije eksproprijacija, već klasična otimačina srpske zemlje i deo sistematskog terorisanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Foto Srpska lista

U saopštenju Srpske liste se ističe da ta odluka otkriva jasnu nameru da se kroz institucionalno nasilje i represiju Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

– Očekujemo da međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno osudi donošenje ove odluke tj. otimanje zemlje od srpskih domaćina i zahteva povraćaj u pređašnje stanje, te uklanjanje nelegalnih baza sa monoetničkim parapolicijskim jedinicama, navodi se u saopštenju. 

Srpska lista naglašava takođe da se ta antisrpska odluka i plan za progon Srba moraju zaustaviti i da u 21. veku, kada se pitanje privatne imovine štiti i posebno tretira, na Kosovu i Metohiji pravo slobodnog uživanja imovine za Srbe ne postoji. 

– Simultanim antisrpskim odlukama Kurti svakoga dana čini život našem narodu težim i odgovornost je na međunarodnim predstavnicima da takvo delovanje osude i spreče ili će biti podjednako odgovorni jer svojim nečinjenjem biće saučesnici u Kurtijevim nedelima, itiče Srpska lista.

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je konačnu odluku o eksproprijaciji za, kako je navedeno, “javni interes nepokretnosti vlasnika i nosilaca interesa koje su pogođene realizacijom infrastruktunih projekata od javnog interesa u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u skladu sa pravosnažnim presudama sudova“.

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“